ŽENSKÁ REPREZENTACE: 2. den kvalifikace na Olympijské hry

Minulý týden se naše ženská reprezentace odebrala do Irska na II. kolo kvalifikace na Olympijské hry v Tokiu. Svoji účast si děvčata vybojovala v létě 2018 postupem z prvního kola, které se konalo v Litvě.

Jejími soupeři v základní části jsou: Singapur, Irsko, Malajsie.

Veškeré informaci o turnaji najdete zde.

První dva zápasy jsou za námi, jedna výhra, jedna prohra.

Česká republika – Singapur 5:0

V sobotu 8.6. od 17 hodin (irského času) nastoupila naše reprezentace pod taktovkou trenéra Filipa Neussera proti Singapuru.

První čtvrtina byla ve znamení oťukávání. Česká reprezentace měla vyšší podíl držení míče (52 %), měla i několik příležitostí skórovat, avšak branky se v prvních 15 minutách děvčata nedočkala. Singapur začal s defenzivní taktikou, ale vytvořil si několik šancí z breaku. V druhé čtvrtině český tým konečně proměnil své šance. Nejprve se trefila z rohu Veronika Decsyová, posléze skórovala Natálie Hájková, pro kterou to je první gól v reprezentačním dresu.

Začátek druhého poločasu český reprezentační tým začal velice aktivně. Podíl držení míče to i potvrzuje = 57 %. Bylo k vidění i několik gólových příležitostí, avšak beze změny skóre. V poslední čtvrtině se do toho naše ženy již opřely v plné síle. Z celkem sedmi střel na bránu padly tři góly. Skórovaly: Lucie Duchková, Adéla Lehovcová, Natálie Hájková.

Krásně zpracovanou statistiku zápasu najdete zde.

Video záznam najdete zde.

První důležitá výhra pro český národní tým.

Česká republika – Irsko 1:8

Irsko bylo nebezpečným soupeřem. Bylo zřejmé, že toto bude jeden z nejnáročnějších zápasů celého turnaje. Bohužel celkový výsledek zápasu ukazuje, že obavy byly na místě. Pojďme se na zápas podívat čtvrtinu po čtvrtině.

První gól česká reprezentace inkasovala již ve 4. minutě. Irky si celkem vybojovaly 4 střely na bránu a jeden trestný roh. Na konci první čtvrtiny Irsko zvýšilo svůj náskok na 2:0. Druhá čtvrtina byla ve znamení uklidnění hry. Česká reprezentace si vybojovala jednu střelu na bránu, bohužel bez gólu. Irky nepolevovaly v tlaku, avšak držení míče v této čtvrtině bylo 50 na 50. První poločas skončil 2:0 pro domácí Irky, na které se přišlo podívat poměrně hodně diváků.

Čtvrtá minuta druhého poločasu byla pro nás opět osudná. Irky zvyšují náskok na 3:0. Před koncem třetí čtvrtiny ještě zvyšují na 4:0. V těchto 15 minutách měli plných 6 střel na bránu a jeden trestný roh. Naše brankářka Barbora Čecháková čaruje v bráně, jak může. V posledních 15 minutách se hrál otevřený hokej. Naše ženy si vybojovaly 3 gólové příležitosti, přičemž se v 54. minutě povedlo Jindřišce Reichlové skórovat. Bohužel mezitím stav zápasu byl již 7:1. Dvě minuty před koncem Irky ještě přidaly jeden gól na konečných 8:1.

Zde najdete odkazy na statistiku zápasu a video.

V úterý českou reprezentaci čeká zápas proti Malajsii, která na tomto turnaji hraje velmi dobře. Singapur porazila výsledkem 12:0, s Irkami také prohrála, ale výsledkem 2:1. Uvidíme, co si nachystají na naše děvčata. Utkají se 11.6. v 13 hodin našeho času. Video záznam můžete sledovat zde.

Fotografie: Jonathan Porter / Press Eye, zdroj: https://www.facebook.com/fihockey/

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy