ME JUNIOŘI: shrnutí šampionátu

Je za námi domácí šampionát, kde se představila česká reprezentace juniorů pod vedením Lukáše Nocara a jeho asistenta Petra Jurka. Tým šel do turnaje s odhodláním hrát horní kříž, což se po prvním zápase proti Turecku lehce rozplynulo, jak popisuje Lukáš: „Když se podívám zpět na začátek před mistrovství Evropy, tak naším očekáváním byl boj o postup do horního kříže přes soupeře z Turecka a Běloruska. Po prvním zápase proti Turecku, a prohře 1:3, se naděje na postup lehce vzdálila. Turci byli daleko bojovnější a hodně nás jednoduchou hrou přehazovali a dostávali se do breakových situací. My jsme jim bohužel pomáhali chybami v naší rozehrávce.“


Další zápas ve skupině byl proti Irsku: „Do druhého zápasu jsme šli s nadějí uhrát solidní výsledek a hlavně si zahrát pořádný hokej proti Irsku. Ani napodruhé se nám to nepovedlo, když jsme po poločase prohrávali 0:5, z čehož jsme soupeři 4 góly darovali při špatné rozehrávce. Zápas nakonec skončil 0:8, když jsme ve druhé půli zlepšili hru,“ dodává Lukáš.
„Třetí zápas a jasný boj o 3 body do skupiny o udržení. Ovšem i tento zápas nás trápil malý důraz v osobních soubojích, nízká aktivita a špatná nahrávka a zpracování balonku. Tyto chyby nás trápily až do posledního zápasu turnaje. A jelikož jsme ve skupině remizovali (s podobně hrajícími) Portugalci, na menší záporný rozdíl branek jsme skončili na 7. místě před Portugalci, kteří tímto sestoupili do III. divize. Z pohledu trenéra je tento výsledek daleko za hranou očekávání. Je sice pravda, že jsme měli velmi mladý tým, nicméně nás brzdily technické chyby, které by měli mít všichni hráči zvládnuté. A to v případě jednak 16letých hráčů, ale potom hlavně těch nejstarších v týmu, kteří paradoxně kazili více než mladí. Nicméně naštěstí jsme se udrželi ve II.divizi, což je do budoucích let velice důležité.
Dále bych chtěl tímto za celý tým poděkovat organizátorům celé akce mistrovství Evropy, která byla náramně připravena, dle mého názoru zatím nejvydařenější hokejová akce, které jsem se zúčastnil (až na ten výsledek).“ Uzavírá shrnutí Lukáš Nocar.

Náš tým na turnaji vstřelil 8 branek, v základní skupině se umístil na 4. místě, celkově pak na 7. místě.

Výsledky všech zápasů:
14. 7. ČR – Turecko 1:3
B: Gerlický Eduard
16. 7. ČR – Irsko 0:8
17. 7. ČR – Bělorusko 2:4
B: Zuna Čeněk, Gerlický Eduard
19. 7. ČR – Portugalsko 5:5
B: Griebl Jakub, Gerlický Eduard 2x, Sochor Ondřej 2x
20. 7. ČR – Itálie 0:5

Všechny články o Mistrovství Evropy – ZDE. 

Celkové pořadí: 
1. Skotsko
2. Rusko
3. Irsko
4. Turecko
5. Itálie
6. Bělorusko
7. Česká republika
8. Portugalsko
všechny výsledky

Fotogalerie:
Petr Růžek
Václav fotí
Petr Branšovský 

text: Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy