HME muži 2020, 1. den

Reprezentace dorazila do Berlína již ve středu, aby si stihla ještě dvakrát zatrénovat a zvyknout si tak na halu, ve které mistrovství probíhá.

ČESKÁ REPUBLIKA x NIZOZEMSKO 2:6

Na úvod turnaje čekal Český tým soupeř z Holandska, který měl našemu týmu z předchozího mistrovství co vracet. Tenkrát zvítězili Češi po infarktovém konci zápasu v Praze.

Do zápasu nastoupil na české straně v brance Pavel Hraba, v obraně duo Hanus, Soukup O., na středu Martin Seeman a v útoku Jan Železný a Tomáš Jahoda. Na lavičce seděla „mladá pětka“ ve složení Uhlíř, Soukup V., Trejbal, Klaban a Zuna.

Zápas začal velmi opatrně z obou stran, oba týmy dobře bránily a šancí nebylo mnoho. Skóre otevřel 3 sekundy do konce první čtvrtiny Josef Trejbal, po krásné akci se Štěpánem Klabanem. Holandsko stihlo do poločasu vyrovnat po rychlém přenesení hry a střelou po zemi, která českému gólmanovi nešťastně propadla do branky. Krátce po začátku druhého poločasu přidalo Holandsko další rychlou branku a převzalo vedení zápasu. Poté přišel rozhodující moment zápasu, kdy byl vyloučen holandský hráč a Češi šli v přesilovce do hry bez brankáře, tedy šest proti čtyřem. Po chybě Adama Uhlíře utekl holandský hráč a dal branku na 1:3. Hned na to z penalty zvýšili Holanďané na 1:4 a sebrali českému týmu vítr z plachet. Poté odskočili o další branku gólem z rohu na 1:5. Minutu do konce se trefil Jan Železný a snížil na 2:5. Do konce zápasu ještě stihlo Holandsko upravit skóre z další penalty na konečných 2:6.

V dalším zápase skupiny B rozstřílelo domácí Německo Belgii 12:1.

ČESKO X NĚMECKO 2:12

Zápas s Německem byl v režii mladého domácího týmu. Němci kontr

olovali zápas od začátku až do konce. Zaplněná hala je hnala do šancí, kterých si zvládli vytvořit opravdu hodně. Český tým bránil převážně na své polovině hřiště a branku soupeře ohrozil jen zřídka. Až za stavu 0:5 se krásně individuálně prosadil Martin Seeman, který připravil gól pro Jana Železného. Poločas skončil 1:8 a hned po začátku druhé poloviny přidali Němci devátý gól na své konto. Poté se prosadil Martin Seeman a snížil na 2:9. Od té doby se Němci trefili ještě třikrát a zápas tak skončil 2:12.

 

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy