Muži vybojovali 5. místo na ME a kvalifikovali se na mistrovství světa!

Halové mistrovství Evropy v Berlíně skončilo pro Český národní tým úspěšně. Tým vyhrál skupinu C, čímž se nejen udržel v elitní A divizi, ale také se kvalifikoval na mistrovství světa 2021!

Zápas o vše proti Ukrajině mohli Češi dokonce prohrát o dvě branky a stále by se udrželi v A divizi. Všichni ale nastupovali do zápasu s tím, že si jdou pro vítězství. I poslední zápas byl napínavý od začátku do konce. Češi se poprvé před zaplněnou halou trefili již ve třetí minutě a to Tomáš Jahoda z trestného rohu. Na konci první čtvrtiny skóroval po krásné akci Josef Trejbal a Češi odskočili na rozdíl dvou branek. Ukrajina ale dokázala dvěma góly z trestných rohů srovnat. Tři minuty do konce bylo skóre 2:2 a až minutu před koncem rozhodl o výhře Českého týmu Jan Železný.

V týmu se představilo 7 hráčů, kteří si na seniorském elitním turnaji zahráli vůbec poprvé a nutno podotknout, že se s touto příležitostí popasovali skvěle. Muži předvedli skvělý týmový výkon a na turnaji bylo vidět srdce a odhodlání dojít si pro vytoužený lístek na mistrovství světa.

Hodnocení turnaje hlavním trenérem. Jak to vidí Petr Troníček?

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy