Markéta Matějovská ve finále Díky, trenére!

Do osmičky finalistů Díky, trenére se dostala i Markéta Matějovská z Mnichovic.

Rozhodnuto, čtyři trenérky a stejný počet trenérů tvoří finálovou osmičku sportovně-společenské akce Díky, trenére. O tom, kdo z nich se stane Trenérem mládeže roku 2018 a následníkem Michalů Eisenkolba a Bízy a Zdeňka Grygara, vítězů uplynulých ročníků, se rozhodne v sobotu 27. října v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze. O titul bude bojovat i Markéta Matějovská z TJ Mnichovice. Přijďte ji podpořit.

V základní nominaci bylo přes 800 trenérů z různých sportovních odvětví. Následoval výběr 32 kandidátů a poté vznikla semifinálová TOP 16. Za šestnáctkou nejlepších vyrazil štáb Díky, trenére, bylo absolvováno mnoho cest a zajímavých návštěv s mořem zážitků. Štáb se s každým trenérem v průběhu třech měsíců seznámil, pogratuloval za postup mezi Top 16 vybraných trenérů mládeže z celé republiky a zúčastnil se tréninku s dětmi.

„Na základě získaných poznatků jsme vybírali spolu se sportovními oborníky osmičku pro finále. Letos to bylo ještě těžší rozhodování. Kvalita celé TOP 16 je opravdu vysoká.“ tvrdí Petr Rydl, zakladatel a organizátor akce Díky, trenére.

Co čeká finalisty na Podvinném mlýně?

Jako při minulých ročnících nabitá tribuna s jejich příznivci a bouřlivé prostředí. V něm každý v osmiminutové ukázce naznačí své tréninkové umění. Jak svěřence vedou, aby je to bavilo. Čtyři, kterým to půjde nejlépe a zaujmou diváky a porotu, postoupí do užšího finále. V něm se utkají ve třech speciálních soutěžích v týmu s dětmi, které si vylosují z kolektivu soupeřů.

Kdo se dostane do finálové čtveřice rozhodne stejně jako o nositeli titulu Trenér mládeže 2018 porota, složená z lidí, kteří mají ke sportu a zvlášť k dětem blízko. Novinkou letošního finále je, že každý z TOP 8 obdrží finanční odměnu, finálová čtyřka si to nakonec rozdá o ceny za 140 tisíc korun.

Markéta Matějovská

TJ Mnichovice (pozemní hokej)

Slovem organizátorů: „Když vidíte, s jakým zanícením bývalá skvělá hráčka a nyní sympatická trenérka, připravuje děti, řeknete si stejně jako my. Chtěli bychom být mezi nimi.“

Den trenérů mládeže, tedy velké finále letošního roku, se koná 27. října 2018 od 15.00 v Aréně Sparta na Podvinném mlýně v Praze. Přijďte podpořit naší Markétu a užít si odpoledne. Vstup na akci je zdarma. Pozvánka na FB.

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy