Halové klubové poháry jsou tu!

Minulý rok se klubové poháry hrály v Praze. České týmy reprezentovali mistři halové ligy 2016/2017, což byli muži i ženy z klubu SK Slavia Praha. Ženy skončily na 3. místě a udržely skupinu EuroHockey Indoor Club Trophy, což je druhá nejvyšší skupina evropských klubových pohárů. Mužům z SK Slavia Praha se povedlo vyhrát celý turnaj a z prvního místa minulý rok postupovali z třetí nejvyšší klubové ligy EuroHockey Indoor Club Challenge I do EuroHockey Indoor Club Trophy.

Tento víkend muži hráli pohár v Chorvatsku. Ve skupině měli týmy z Polska, Španělska a domácího Chorvatska. První zápas s polským týmem WKS Grunwald Poznan dopadl nerozhodně 2:2. David Vacek srovnával na konečnou remízu 2 minuty před koncem. Druhý zápas s týmem Hockey Klub Zelina (Chorvatsko) nedopadl pro české hochy příliš úspěšně. Prohra 0:6. I když to skóre nenaznačuje, jednalo se o vypjatý zápas, kdy padalo mnoho karet na obou dvou stranách. Poslední zápas ve skupině muži SK Slavia odehráli proti Španělům (C.H. SPV Complutense). První poločas pražský tým prohrával 2:0, následovalo snížení na 2:1. Bohužel Španělé díky pressingu zvýšili náskok na 4:1. 8 minut před koncem se kosmeticky upravilo skóre zásluhou Martina Capoucha na výsledných 4:2. Muži tedy hráli ve skupině „C“ o udržení v druhé nejvyšší soutěži klubových pohárů.

V sobotu (9.2.) odpoledne nastoupili proti Soerbymagle HC z Dánska. Muži konečně mohli slavit svou první výhru na turnaji. První poločas skončil sice nerozhodně 1:1, v druhé části upravil skóre Martin Lehovec na 2:1. Dánové ve 29. minutě srovnali.  10 minut do konce a stav byl nerozhodný 2:2. 5. minut před koncem rozhodl o tříbodovém zisku opět David Vacek gólem z rohu. Konečná výhra 3:2 pro SK Slavia Praha.

Poslední zápas byl buď anebo. Pokud by sešívaní prohráli, umístili by se na předposlední příčce turnaje a sestoupili by o level níže v klubových pohárech. SK Slavia se utkala s francouzským Amiens SC. Hra byla velmi opatrná, poločas 0:0. Bohužel 8 minut před koncem skóroval gólem ze hry francouzský hráč a dal jedinou branku zápasu. SK Slavia tedy prohrála tento souboj 1:0 a mistr ligy 2018/2019 (HC Rakovník) bude hrát příští rok o jeden stupínek nižší evropskou klubovou soutěž EuroHockey Indoor Club Challenge I.

David Vacek (dlouholetý hráč SK Slavia) k celému turnaji dodává: „Střelecká bída a mizerná útočná kreativita, která nás potkala v závěru letošní halové sezóny, nás neopustila ani v Chorvatsku. K čemu nám je poměrně solidní obrana, když se neprosadíme ve hře dopředu. V rozhodujícím zápase proti Amiens jsme třikrát trefili tyč, nevyužili čtyři trestné rohy a ve svižném zápase jsme měli i několik dalších příležitostí rozhodnout, ale všechno bylo marné. 7 gólů za 5 zápasů je suverénně nejhorší střelecký účet na turnaji, s takovou produktivitou jsme nemohli dopadnout lépe. Budu příští rok fandit Rakovníku, aby v evropských pohárech naši zemi, která má velkou tradici a sílu v halovém hokeji, reprezentoval daleko lépe než jsme to letos předvedli my.“

Ženy budou hrát příští víkend ve Vídni.

Veškeré informace o letošním mužském klubovém poháru naleznete zde.

O letošním ženském poháru naleznete zde.

    

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy