15. ročník turnaje školních kroužků již 9.3.2019

Pozemní hokej na školách a pozvánka na 15. celorepublikový turnaj školních kroužků

Věděli jste, že školní kroužky pozemního hokeje jsou ve spolupráci s kluby jednou z aktivit podporovaných Českým svazem pozemního hokeje již od roku 2002? Aktuálně jsou provozovány školní kroužky, kde se kromě hokeje rozvíjí i všestranné pohybové schopnosti, ve 23 základních školách v celé České republice. V číslech to znamená, že 250-280 dětí má příležitost si pozemní hokej vyzkoušet a zahrát.

Cílem je náš sport představit širší veřejnosti a samotným dětem nabídnout další příležitost k pohybu. Probudit v nich zájem o sport, aby se stal jejich celoživotním koníčkem. Během školního roku děti ale nejen trénují, ale účastní se i celorepublikových turnajů, které jsou pro ně pravidelně organizovány Tomášem Babickým a pod záštitou ČSPH. Na tyto akce, které mají i vlastního moderátora, se sjíždí školy z celé republiky. Děti mají možnost zažít atmosféru sportovního turnaje, porovnat své dovednosti a rodiče zase navázat bližší kontakt s kluby, které kroužek vedou. Přehled ZŠ nabízejících školní kroužek pozemního hokeje a informace k celorepublikovým turnajům naleznete na webu HOKEJPRODETI.INFO.

Zajímá vás, jak takový turnaj vypadá? Již tuto sobotu 9. března 2019 máte možnost se přijít podívat na 15. celorepublikový turnaj od 10 hodin v hale SK Slavia Praha.

Školní kroužky jsou jedním z nástrojů podporujících nárůst mládežnické základny, která je pro náš sport velmi důležitá. Mezi 60-70 % dětí ze školních kroužků přechází do klubů. V Českých Budějovicích se díky hokeji na školách podařilo pozemní hokej opět „oživit“.  Máte-li chuť, případně víte-li o někom, kdo by měl zájem se zapojit a podílet se na dalším rozvoji na školách, neváhejte oslovit přímo svůj klub nebo směrovat dotaz na Karolínu Paterson, e-mail: karolina.paterson@pozemnihokej.cz

 

Karolína Paterson

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy