Budějovice vstávají z popela…

Před 7 lety nastal ten okamžik, který byl pro mnohé nepředstavitelný. Rozpadla se poslední kategorie klubu TJ Meteror České Budějovice – strarší žáci a žákyně. Byla to nepříjemná zpráva nejen pro dané děti, ale i pro bývalé hráče a hráčky.

Přečtěte si níže informace přímo z dění v Českých Budějovicích

Téměř po 3 letech se stalo to něco, za co budeme nadosmrti vděční. Díky Jaromíru Šárovi a Jiřímu Hanzalovi začal Meteor opět využívat hřiště na pozemní hokej. Kluci začali organizovat nábory na základních školách, vyčistili hřiště do posledního mechu (co si budeme povídat, naše umělá tráva už toho hodně zažila) a připravili klub na vstup do hokejového světa. Postupně byli oslovováni další bývalí hráči a hráčky s prosbou, zda by bylo možné se do akce zapojit a zahájit tréninky s dětmi. Díky kroužkům na dvou základních a jedné mateřské škole, které provozujeme, přibyli do týmu další nadějní hráči. Nyní se tým Meteoru pyšní 29 suprovými hráči, 3 trenérkami, ostatními organizačními členy a také především spoustou skvělých rodičů, kteří jsou kdykoliv nápomocni účastnit se veškerých týmových aktivit. Díky všem hráčům, rodičům, trenérům a členům se z nás stala jedna velká, fungující rodina. Je úžasné sledovat, jaké podpory se týmu dostává z ostatních klubů, jak nám (a naší práci) fandí a sdílí s námi tuto radost.

V současné době máme v Budějovicích hráče rozděleny do 3 věkových kategorií. Těmi jsou benjamínci, přípravka a starší žáci. Pokud to jen trochu jde, snažíme se, aby přípravka měla tréninky zároveň se staršími žáky. Výsledky těchto společných tréninků se pak odráží na velkém množství turnajových úspěchů v této kategorii.

Dlouholetou hráčkou týmu pozemního hokeje byla Iveta Beštová (Buchtová). To ona přivedla k hokeji svou dceru Dominiku Buchtovou (21 let), která zažila rozpad týmu. Dominika na hokej nezanevřela a začala hostovat za TJ Plzeň – Litice.

Jednou z trenérek týmu TJ Meteor České Budějovice je právě Dominika, která nabídku na trénování ráda přijala a může se tak pozemnímu hokeji stále naplno věnovat. Spolu se všemi ostatními členy oddílu se snaží pozemní hokej v Budějovicích nejen udržet, ale především rozvíjet dál. Na léto 2019 chce Dominika zorganizovat s pomocí klubu dětský příměstský tábor, který bude zaměřen především na pozemní hokej.

Za svou aktivitu a skvělou práci pro rozvoj pozemního hokeje byla právě Dominika pozvána Ginem Schildersem – prezidentem ČSPH (Českého svazu pozemního hokeje) na akci European Hockey Female Leadership (EHFL). Tato organizace pořádá v Bruselu 23.-24.3. 2019 mezinárodní setkání, na kterém se bude probírat rozvoj ženského pozemního hokeje.

Díky finanční podpoře ČSPH a klubu TJ Meteor České Budějovice mohla Dominika pozvání přijmout a akce se jako jediná zástupkyně českého pozemního hokeje zúčastní. Bere to nejen jako velký sportovní zážitek, ke kterému přistupuje velmi zodpovědně, ale především jako vysoce ceněnou zkušenost, o kterou se chce podělit se všemi členy české pozemkářské komunity.

    

Lenka Jeřábková, Dominika Buchtová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy