HOKEJ NA ZEMI – BŘEZEN 2019

Unikátní záběry z HME 2000 a HMS 2003 v portrétu nejúspěšnějšího trenéra Vlada Poludvorného ∙ Češky se chystají na vicemistryně světa ∙ Společná minuta ticha rivalů Austrálie a Nového Zélandu ∙ Pavel Hraba představil klíč k halovému titulu Rakovníka ∙ Zábavné cvičení: hokejové „banány“

· V lednu uplynulo čtvrtstoletí od senzačního bronzu české reprezentace na mistrovství Evropy v halovém hokeji v Beethovenově městě. Český tým tehdy vedl v Bonnu Vladimír Poludvorný, který jako trenér získal ještě dvě evropské medaile – stříbro ve francouzském Ljevanu o tři roky později a bronz s ženami ve Vídni. A od úspěchu nebyl ani na prvním halovém mistrovství světa v Lipsku. Proč byla „česká hokejová škola“ úspěšná? Jaký respekt měli z českých mužů Němci? A jaký je rozdíl v trénování žen a mužů na reprezentační úrovni?

· Ohlédnutí za halovou sezonou na trenérském semináři: Co se jeden trenér od druhého může naučit? Proč se Pavel Hraba nebojí prozradit konkurentům recept Rakovníku na úspěch?

· České reprezentantky se připravují na další kolo olympijské kvalifikace. Finálový turnaj Hockey Series v Irsku bude pro Češky docela exotickou zkušeností. V základní skupině vůbec poprvé utkají i se Singapurem a Malajsií. A těší se na souboj s domácími vicemistryněmi světa. Jak si na ně věří?

· První ročník Pro League je ve své polovině. Proč se rivalové z Austrálie a Nového Zélandu sešli před utkáním v Sydney bok po boku v jednom kruhu? A jak dopadl zápas o první místo v tabulce soutěže žen?

· Snad každý tu hru zná, říká se jí různě, třeba „banány“. Hra s míčem nebo míčkem o zeď geniálně jednoduše rozvíjí rychlost rozhodování, orientaci v prostoru a hlavně cit v rukou, zvlášť když míčků v poli máte více, třeba i čtyři. Podívejte se na video Hockey Heroes a pak to zkuste sami!J

Premiéra Hokeje na zemi je v programu ČT sport v pátek 29. 3. v 13:15, první repríza v úterý 2. 4. v 11:10. A samozřejmě stále platí: Všechny pořady od roku 2013 jsou kdykoliv dostupné na i-vysílání České televize:

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/

Dobře se bavte!

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy