Jarní úklid klubů i okolí :)

Je již tradicí, že na jaře se uklízí… Nejen doma, ale i na hokeji. Většina z nás se již nemůže dočkat sněhové oblevy, abychom opět mohli trénovat venku. Není nadto se pořádně proběhnout po hřišti a opět zažít sílu své hokejky při pořádném úderu. Tedy, pokud se po zimě a halovém hokeji opět umíme správně trefit 🙂 Jestli se první pokusy nedaří, nevadí, za pár tréninků to opět půjde jako po másle.

Ve skoro všech klubech se provádí na jaře i hromadný úklid. Věřte, že po dlouhé zimě se ve skladech, kabinách a přilehlém okolí najdou pěkné poklady, které putují rovnou do popelnice… Je to fajn příležitost se opět po halové sezóně sejít a povykládat, co je za novinky…

Letos se ale neuklízelo jenom v kabinách a přilehlém okolí. Dva z klubů Českého pozemního hokeje se zapojily do projektu Ukliďme Česko a #trashtag.

Dominika Buchtová z klubu TJ Meteor v Českých Budějovicích nám k tomu napsala:

Díky komunitě na Facebooku se tým TJ Meteor dohledal toho správného místa, které si úklid rozhodně zaslouží. Členové klubu TJ Meteor České Budějovice rozhodli výzvu #trashtag přijmout a v neděli 17.3. 2019 se odpoledne sešlo 12 členů z týmu Českých Budějovic, aby společně šli pomoci přírodě, a udělali tak dobrý skutek. Za pouhou hodinu a půl jsme uklidili nepořádek, který na sídlišti Vltava u cyklostezky dlouhou dobu byl. Jak můžete vidět na fotkách, byl to opravdu záhul a my se s tím úspěšně poprali.  Samozřejmě věci, které by mohly ohrozit (ostré věci), uklízeli rodiče či trenérky, aby nedošlo k poranění.

Po úklidu jsme tiše stáli, upřeně koukali na to, co jsme dokázali, a měli obrovskou radost.  Všichni, trenérky a ostatní členové, jsme velice pyšní na naše hráče za jejich chuť do práce nejen na hřišti. Odměna tak nemohla chybět a všichni jsme si vyšli na zmrzlinu. Určitě to není poslední taková akce, které jsme se zúčastnili, máme vybraná další místa, na která se v budoucnu chystáme.

Nejen, že děti motivujeme ke sportu, aby měly zdravý pohyb, protože by to bez zdravého pohybu dneska už nešlo, ale zároveň se snažíme jim ukázat, jak se chovat k přírodě, k lidem a že uklízet po sobě je naprosto přirozené. Jednoduše být jim vzorem nejen v hokeji.

V Kadani se 3. dubna sešlo 25 dětí a 12 dospělých. Společně se všichni vrhli na úklid Zadního Vrchu u Kadaně. Místo slov mluví fotografie. Sami se můžete podívat, kolik práce se ten den udělalo.

Pozemní hokej není jenom o sportu, ale i o sounáležitosti. Jako komunita dokážeme mnohem víc než samotný jednotlivec, a právě tyto akce to dokazují.

Díky, hokejová rodino!

 

Lenka Jeřábková

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy