Hokej, kam se podíváš!!! Reprezentace žen, klubové poháry, dívky U16 a U14 v Nizozemsku…

Tento víkend bude opět plný pozemního hokeje, jak u nás, tak v zahraničí. Pojďme si to projít pěkně postupně.

ŽENSKÁ REPREZENTACE – ROAD TO TOKYO, KVALIFIKACE NA OLYMPIJSKÉ HRY

Ženská reprezentace ve středu 5.6. odletěla do Irska, kde se utká v bojích o Olympijské hry v Tokiu, které se budou konat v roce 2020. Vyjádření ohledně akce „Road to Tokyo“ přímo od prezidenta Českého svazu pozemního hokeje můžete najít zde.

Naše ženy se utkají v sobotu 8.6. v 17:00 (místního času) proti Singapuru. Následně se v neděli od 15:00 utkají proti domácímu Irsku, posléze bude následovat den volna. V úterý 11.6. si ve 12:00 zahrají poslední zápas základní části proti Malajsii. Na základě umístění v tabulce se budou hrát semifinálové zápasy. Finále přijde na řadu v neděli 16.6.

Rozpis zápasů, odkaz na streamy a více informací naleznete na oficiálních stránkách turnaje zde, či nás sledujte na sociálních sítích (FB: @pozemnihokej IG: @czechfieldhockey). Jedná se o druhé kolo kvalifikace. První kolo se odehrálo v roce 2018 v Litvě, kdy naše děvčata skončila na postupovém druhém místě. Více informací o minulém turnaji najdete zde.

V tomto kole postupují do dalšího kola první dva týmy. Držme našim ženám palce!

POHÁR MISTRŮ EVROPSKÝCH ZEMÍ

První dva týmy extraligy se účastní klubových pohárů. Tento víkend se nám sešly rovnou tři akce najednou, dvě mužské, jedna ženská.

SK Slavia Praha pořádá doma EuroHockey Club Challenge II, což je 4. nejvyšší soutěž mužských klubových pohárů. Sešívaní se tohoto poháru účastní na základě druhého místa v extralize v sezóně 2017/2018 a mají jasný cíl, vybojovat postupovou příčku pro dalšího českého účastníka v příštím roce. Tím se stane HC Bohemians, kteří v letošním roce v extralize skončili na stříbrné příčce.

Do Edenu zavítají týmy ze Slovenska, Portugalska, Slovinska, Gibraltaru, Švédska a Litvy.

První zápas se odehraje ve čtvrtek 6. června v 17:45 proti mistru Litvy, týmu Ardas. Následovat bude páteční konfrontace s týmem Gibraltaru od 15:45. Základní skupinu uzavře Slavia v sobotu zápasem proti LHK Nacka ze Švédska, opět od 15:45. Konečné umístění ve skupině pak přiřkne soupeře z druhé skupiny pro nedělní závěrečný duel. Tento a další dva zápasy ukáží, které týmy se posunou o úroveň výše do Challenge I, a které se naopak vydají opačným směrem do Challenge III.

Aktuální výsledky EuroHockey Club Challenge II můžete sledovat zde.

Muži z HC Bohemians se vydali do Švýcarska, aby bojovali v klubovém poháru nazvaném EuroHockey Club Trophy, což je druhá nejvyšší soutěž pohárů. Tohoto turnaje se účastní na základě zisku titulu Mistra ligy v roce 2017/2018.

V pátek se utkají s ukrajinským týmem, následně s týmy z Rakouska a Walesu. Více informací o celém turnaji najdete zde. Jejich následnou „pozici“ převezme úřadující Mistr ligy 2018/2019 TJ Plzeň Litice.

Posledním klubovým týmem, který se vydal na cesty, jsou ženy z HC Rakovník. Na základě druhého místa v extralize v sezóně 2017/2018 jedou bojovat na turnaj EuroHockey Club Challenge III, který se koná na Ukrajině. Více informací o turnaji můžete sledovat zde.

DĚVČATA U16, U14 MÍŘÍ DO NIZOZEMSKA

Naše nejmladší dívčí výběry míří na přátelské turnaje do Nizozemska, aby nabraly více zkušeností z mezinárodních zápasů. Dívky U16 ve čtvrtek 6.6.2019 odjíždějí v nočních hodinách na mezinárodní turnaj „Den Bosch“, který se bude konat 8. – 10.6.2019. Plánovaný návrat děvčat bude v úterý 11.6. v ranních hodinách.

Dívky se tam potkají s ostatními kluby či jinými reprezentačními výběry z celé Evropy. Získají mnoho zkušeností, které je můžou posunout dále – jak na hřišti pozemního hokeje, tak v jejich osobním rozvoji. Děvčata budou ubytována v hotelu Mövenpick. V rámci turnaje se děvčata podívají i na zápasy Pro League žen a mužů. Děvčata odjíždějí pod taktovkou trenéra Petra Bodnára, doprovod tvoří také manager týmu Klára Přibíková a kondiční trenér Jana Pacáková. Více informací o turnaji můžete najít zde.

Výběr dívek U14 odjíždí spolu se staršími děvčaty na turnaj, který se bude konat na domácí půdě týmu HC Schiedam. Děvčata po trenérské stránce vedou Karolína Paterson a Michaela Kolářová. Více informací o turnaji můžete najít zde.

Všem týmům přejeme mnoho štěstí!!!

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy