Pojďte s námi 23.6. oslavit mezinárodní olympijský den s pozemním hokejem

Každý rok se slaví mezinárodní olympijský den, který připadá na neděli 23.6., a Český svaz pozemního hokeje se jej letos rozhodl oslavit ve velkém. Tento svátek se mezinárodně slaví již od roku 1948 na původní podnět Pierra de Coubertina, který znovu obnovil olympijské hry. Prosadil jej Mezinárodní olympijský výbor jako den, který připomíná podstatu olympijských her jako takových, a zejména myšlenku fair play.

I když se to mezi veřejností málo ví, je pozemní hokej jedním z olympijských sportů a v současné chvíli (8-16.6.) naše ženská reprezentace bojuje v II. kole kvalifikace na Olympijské hry do Tokia, které se budou konat v roce 2020.

Co jsme si pro vás v neděli 23.6. v Edenu připravili?

  • 10-13 hodin proběhne turnaj školních kroužků (hřiště SK Slavia Praha)
  • 10-13 hodin se bude odehrávat otevřený trénink pro děti aneb pojď se seznámit s pozemním hokejem (hřiště SK Slavia Praha)
  • 13-18 beach hokej pro děti i dospělé (beach hřiště Slavia)

Od desíti do jedné hodiny odpolední proběhne turnaj našich nejmenších, kteří hrají pozemní hokej na svých školách a dokonce i ve školkách 🙂 Hokej znamená především zábavu a tyto děti i jejich trenéři jsou toho důkazem. Zúčastní se 9 týmů, budou hrát každý s každým, zápas bude trvat 8 minut. Děti budou hrát ve formátu 4+1. Hrají kluci i holky dohromady.

Turnaj školních kroužků je již zažitou událostí celé hokejové rodiny. V hale se tyto dětské turnaje konají dvakrát do roka. Na podzim a na jaře, kdy se účast pohybuje okolo 200 dětí.

Na druhé půlce hřiště se bude konat otevřený trénink pro děti, které pozemní hokej ještě neznají. Doufáme i v účast dětí z mezinárodních škol. Pozemní hokej je třetí nejhranější týmový sport vůbec, takže mohou děti i dospělí cestovat po celém světě – nejen jako hráči, ale i jako rozhodčí, judge – organizační pracovníci při turnajích, či jako manageři týmu. Pro děti může být velkým obohacením, když již v útlém věku budou mít mezi sebou cizince jako spoluhráče. Dalším dobrým důvodem je kulturní přesah, které tím děti získají. Tento otevřený trénink bude plný soutěží, her a dětských úsměvů. Pokud máte doma cvrčka, který zatím nehraje žádný sport, vezměte ho mezi nás, ať si pozemní hokej vyzkouší na vlastní kůži 🙂

Po dětském turnaji se přesuneme o kousek dále na beachvolejbalové hřiště, které se nachází v blízkosti atletického stadiónu. Pozemní hokej se totiž dá hrát i na pískovém povrchu, nazývá se beach hokej. Pojďte si i s vašimi kamarády zahrát a užít si spoustu legrace. Technická náročnost beach hokeje není tak velká, takže si můžou zahrát i vaši „nehokejoví“ kamarádi 🙂 Kategorie mix U10, mix U14 a dospělí dohromady ženy, muži.

Bude se hrát ve formátu 3+1 v dětské kategorii, 4+1 v dospělé. Startovné bude pro děti 100,- (tým), pro dospělé 300,- (tým). Platit se bude v hotovosti a na místě. Přihlaste i vy svůj tým u Karolíny na emailu: karolina.paterson@pozemnihokej.cz do 18.6.2019.

Přijďte 23.6. na Slavii a užijte si s námi olympijský den s pozemním hokejem v plné parádě!

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy