ŽENSKÁ REPREZENTACE: 6. DEN KVALIFIKACE NA OLYMPIJSKÉ HRY

Naše ženská reprezentace, která v těchto dnech bojuje o Olympijské hry na turnaji v Irsku, má za sebou základní část. Naše děvčata skončila třetí ve skupině a pokračují dál!!!

Ve skupině „A“ se naše děvčata potkala s týmy ze Singapuru, Irska a Malajsie.

První zápas nad Singapurem vyhrála 5:0, druhý s Irskem prohrála 1:8 – více se dočtete zde. Poslední úterní zápas základní části proti Malajsii prohrála 3:1.

Dnes 13.6. od 19 hodin (našeho času) hrají proti Skotkám, které v základní části skončily na druhém místě ve skupině „B“. Naposledy naše ženská reprezentace proti skotskému týmu hrála v roce 2017, kdy nad nimi zvítězila 1:0. Šance jsou tu tedy poměrně velké.

Včera proběhl speciální trénink taktikou určený právě na skotský tým. Děvčata měla také dva videokoučingy, určené jen pro přípravu na dnešního soupeře. Trenér Filip Neusser sám říká: „Ten pravý turnaj začíná až dnes.“

Držme proto všechny palce na rukou i nohou dnes od 19 hodin. Live stream zápasu se Skotskem můžete sledovat zde.

Děvčata mají také další posilu v podobě gólmanky Rozárie Mrázové, která přiletěla z Ukrajiny, kde byla na poháru se svým klubem HC Rakovník.

Pokud se Skotkami dnes český tým vyhraje bude bojovat v sobotu 15.6. opět proti Irkám.

V úterý 11.6. slavila naše reprezentantka Adéla Lehovcová alias „Bíža“ své narozeniny. Na dálku jí také přejeme vše nejlepší, zdraví, štěstí a hlavně hodně GÓLŮ 🙂

Veškeré informace o zápasech najdete zde.

Malajsie – Česká republika 3:1

Hlavní pokyn od trenéra Filipa Neussera zněl „být v obraně daleko tvrdší a hlídat soupeřky v obraném pásmu osobně“, což naše děvčata splnila. První čtvrtina skončila bez gólu, i když naše reprezentace zaznamenala jednu střelu na bránu. Malajsie ani nevystřelila. Ve druhé čtvrtině naše děvčata musela bránit 3 trestné rohy, naštěstí zůstaly neproměněny. Dvě minuty před koncem prvního poločasu se Malajsii již povedlo skórovat. Norfaiezah Saiuti gólem ze hry otevřela skóre 1:0.

Druhý poločas byl pozičně ve prospěch českého týmu (55 % času naše děvčata měla míček ve své moci). Naše reprezentantky měly i povedenou šanci zakončenou střelou na bránu. Bohužel do sítě míček nedoputoval. Našim ženám se následně povedlo ubránit další trestný roh. Stav na konci třetí čtvrtiny byl pořád v náš neprospěch 0:1. Na začátku čtvrté čtvrtiny jsme tentokrát měli trestný roh my – díky velmi chytré rozehrávce měla naše Adéla Lehovcová volný prostor pro střelu. Povedlo se! Stav 1:1. Velmi krátce po rozehrání měla i Malejsie trestný roh, pohlednou střelou došlo k navýšení skóre ve prospěch soupeře na 1:2. Zbývalo 13 minut do konce zápasu. Ještě nic nebylo ztraceno. Česká reprezentace si vybojovala několik šancí (v této čtvrtině celkem 4 střely na bránu), avšak všechny útoky byly díky výborné malajsijské brankářce zpacifikovány. Malajsie nakonec ještě přidala jeden gól navíc. Konečné skóre 1:3.

Live stream najdete zde, statistiku zápasu zde.

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy