Ženská reprezentace skončila na 4. místě

Naše děvčata nechala na hřišti vše. Jak v semifinálovém zápase s Irskem, tak v zápase s Malajsií o bronzové medaile. Nakonec obsadila 4. místo, které se může nazvat úspěšným. V konkurenci týmů jako jsou Korea, Irsko, Malajsie, Skotsko, Ukrajina, Singapur, Francie je to krásný výsledek.

Pojďme se na celý průběh turnaje Hockey Series finals podívat postupně.

Základní skupina

Děvčata vstoupila do turnaje úspěšně, vítězstvím nad Singapurem 5:0. Následovala ledová sprcha od velmi těžkých soupeřů. Tým z Irska zvítězil nad českým výběrem výsledkem 1:8. S Malajsií se naše děvčata utkala jako s posledním soupeřem v základní skupině, výsledek 1:3, vítězí asijský tým. V základní skupině končí česká reprezentace na třetím místě a tím pádem se utká proti druhému týmu ze skupiny „B“.

V druhé skupině byly týmy: Korea, Skotsko, Francie, Ukrajina. Vyjmenováno dle konečného pořadí po základní části. Korea vyhrála všechny tři zápasy, ostatní týmy měly shodně po třech bodech. Konečné pořadí určovalo skóre.

Čtvrtfinále Skotsko x Česká republika bylo velmi napínavé. Po základní hrací době výsledková tabule ukazovala 0:0. Následovaly nájezdy, ve kterých zvládl náš výběr zvítězit. Skórovala dvakrát Natálie Hájková a Anna Kolářová. Výborně zachytala brankářka Barbora Čecháková. Český tým postupuje do semifinále, a tím si splnil stanovený cíl.

Semifinále: Irsko – Česká republika 4:0

Byl očekáván velice těžký zápas. Irky jsou úřadujícími vicemistryněmi světa, hrály na domácí půdě a již v základní skupině nás porazily vysokým rozdílem. Naše děvčata ale nastupovala do zápasu se sebevědomím a podrobnou taktikou. A jak víme – štěstí přeje připraveným.

První čtvrtinu byl český tým aktivnější (držení míčku 66 %), dokázal si také vytvořit více šancí a dokonce také tři trestné rohy. Prvních 15 minut končí nerozhodně 0:0. Ve druhé čtvrtině si Irky vybojovaly 5 trestných rohů, z toho se jim dva povedlo proměnit. Konec poločasu v náš neprospěch 0:2.

V druhé půlce již lehce dominoval domácí tým, povedlo se mu vytvořit další šance z trestných rohů. I díky naší skvělé brankářce Barboře Čechákové končí třetí čtvrtina stejným výsledkem 0:2. V poslední čtvrtině padl v 50. minutě gól, bohužel do naší sítě, v minutě poslední Irky ještě přidaly gól upravující konečný výsledek na 0:4.

Slovy hlavního trenéra Filipa Neussera:

Vyhrál lepší tým. Naše holky hrály zodpovědně a byly skvěle připravené.

Celý komentář:

Po neúspěšném semifinále hrála česká reprezentace v neděli 16.6. o bronz s Malajsií. S týmem, s kterým již jednou na tomto turnaji v základní části prohrála 1:3.

Boj o bronz: Česká republika – Malajsie 0:3

První čtvrtina byla velmi atraktivní. Češky dominovaly ve hře v poli – většinu času měly míček na své holi. Děvčata vybojovala i roh, ale bohužel zůstal neproměněn. V 11. minutě skóroval soupeř. Konec po prvních 15. minutách 0:1 v neprospěch Českého týmu. V druhé čtvrtině si český národní tým vybojoval další tři trestné rohy. Bohužel i ty zůstaly neproměněny. Konec poločasu 1:0 pro Malajsii.

Foto: Press Eye, zdroj: https://www.facebook.com/fihockey/

Začátkem druhé půlky skóroval opět tým z Malajsie. Stav 2:0 pro asijský tým. Naše děvčata si opět vybojovala dvě gólové šance při trestných rozích, ale ke smutku českých fanoušků se ani tentokrát nepovedlo prostřelit brankářku Malajsie. Posledních 15. minut bylo ve znaku velkého tlaku českého týmu. Malajky se bránily stylem odpalovaných balónů na druhou půlku hřiště. Heslo nedáš – dostaneš platilo i pro tento zápas. V poslední minutě Malajsie zvedla svůj náskok díky rychlému breaku na 3:0.

Komentář Báry Pažitkové a Adély Kožíškové si můžete poslechnout níže:

Český národní tým končí na 4. příčce turnaje. S radostí můžeme konstatovat, že se v tak velké konkurenci naše země neztratila a české reprezentantky odehrály velice kvalitní turnaj. Již v srpnu je čeká Mistrovství Evropy II. divize ve Skotsku. Do kvalifikace na Olympijské hry postupuje z Banbridge Korea a Irsko.

Veškeré výsledky, statistiky celého turnaje najdete na oficiálním webu zde.

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy