Olympijský den s pozemním hokejem

V neděli 23. 6. se na hřišti SK Slavia Praha uskutečnil v rámci Dne s olympijským sportem turnaj kroužků na umělé trávě i v písku.

O víkendu proběhl dětský turnaj, který byl součástí akce „Olympijský den s hokejem“.  Každý rok si lidé na celém světe připomínají OH a na jejich počest se konají různé sportovní turnaje, semináře, výstavy a jiné aktivity. I my jsme se rozhodli do této celosvětové akce zapojit a podpořit tak její záměr. 

Začátek dne jsme zahájili turnajem školních kroužků, kde si děti zahrály na hřišti na Slavii 4 + 1. Pro mnohé děti to byl první turnaj v pozemním hokeji. Své výkony zde předvedly školy:
ZŠ Květňák (Květnového vítězství), ZŠ Hostýnská, ZŠ Mráčkova, ZŠ Pouchov Hradec Králové – červení a černí, ZŠ T.G. M. Mnichovice a ZŠ Verónské nám. a ZŠ Smolkova. 

Během dne děti sehrály turnaji každý s každým a mimo to, si mohly vyzkoušet nejrůznější slalomy, střelu na nafukovací branku nebo funky hokej. Pomoc při organizaci zajistila reprezentace dívek do 16 let, které se také postarala o velice navštěvovaný koutek s airbrush tetováním. Tedy turnaj spíše připomínal rockový festival, kde pirát, lebka, orel nebo srdce zdobily každého účastníka turnaje.. a to jsme měli i dětské motivy tetování.. 

Po skončení turnaje na pozemkářském hřišti se přibližně 60 dětí s doprovodem přesunulo na beachové kurty, kde následoval turnaj v hokeji na písku v nafukovacím hřišti. Což byla nová zkušenost pro všechny děti. Každý školní kroužek si zahrál jeden zápas. Aby děti věděly jak na to, tedy jak se hraje hokej na písku, nastoupila ženská reprezentace, která předvedla exhibiční zápas v beach hockey – který ve světě stoupá na oblibě a pořádají se v něm mezinárodní turnaje nebo i kempy. Za odměnu každému hráči a hráčce byly ceny, které věnoval Český olympijský výbor.

Současně s turnajem škol nastoupily na vedlejším kurtu týmy U10 a U14. Kategorie U10 odehrála přátelské zápasy, kde se k týmům HC President a HC Praga přidali další hráči, kteří si chtěli beach hokej vyzkoušet. V kategorii U14 se hráčky a hráči na místě rozdělili na týmy, které si zahrály o prvenství systémem každý s každým. Hra v písku a v tropickém počasí navodila tu správnou letní atmosféru. 

A slovo závěrem? Tento sportovní den nám ukázal, že hokej není pouze jen sport, že zápasy nejsou pouze jen o vítězství a porážce, ale hlavně o radosti z pohybu, o zábavě, společně strávených chvílích s přáteli i rodinou. Tímto děkujeme všem rodičům a prarodičům, kteří přišli podpořit své děti ve sportování a fairplay.

Fotografie z akce od Martiny Babické najdete zde.

Martina Babická, Karolina Paterson

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy