ME JUNIOŘI: Česko – Portugalsko 5:5

Česká republika – Portugalsko 5:5 (1:3)

 Pravděpodobně rozhodující duel o setrvání v II. divizi ME. Český tým začal s chutí, již ve třetí minutě si vynutil první trestný roh, který soupeřova obrana vytěsnila. Portugalci odpověděli z protiútoku. Po zbytečné chybě české obrany se dostali ke dvěma trestným rohům za sebou, druhý následně proměnili. Netrvalo dlouho a portugalský tým se prosadil podruhé. Po další ztrátě českého týmu Portugalci nelenili. Rychlá rozehra znamenala možnost střelby z hranice trestného kruhu – 0:2.
Druhé dějství opět začali lépe Češi. Vynutili si trestný roh, měli několik zajímavých nájezdů. K ohrožení portugalské branky však nedošlo. Došlo však k věci pro český tým obvyklé. Nastřelení vlastního hráče v obranném kruhu znamenalo zvýšení portugalského týmu z trestného rohu na rozdíl tří gólů. Češi však zbraně nesložili. Po jednoduché akci z levého portugalského rohu po centru před branku dokázali snížit – 1:3. Touha snížit výsledek dovedla český tým k dalšímu trestnému rohu a z další akce i k tyčce portugalské branky.
Ve stejném duchu jako skončil, tak i druhý poločas český tým začal. Rychlou rozehrou si vynutil chybu portugalské obrany a nejlepší český střelec Eduard Gerlický se nemýlil.  A byl to opět Gerlický, který srovnal stav na 3:3 z trestného rohu. Český tým se definitivně probudil. Při další akci těsně před koncem třetí čtvrtiny s přispěním portugalského brankáře nastřelil tyčku. Portugalský tým se úplně vytratil. Češi další akcí z levé strany, po těžkém skákavém míčku před soupeřova brankáře, dali vítězný gól Ondřejem Sochorem. O kousek později přidali trestný roh, neúspěšný. Jenže jeden portugalský protiútok, špatně obsazení hráči v kruhu a stav byl 4:4. Na hřišti se začalo odehrávat drama. Portugalcům stačil okamžik vstřeleného gólu, aby se prosadili podruhé. V podstatě svůj pátý gól protlačili do české sítě – 4:5. Nadechl se opět český tým, po levé straně se probil do kruhu soupeře a následnou penaltu proměnil Ondřej Sochor – 5:5. V dramatické koncovce si tým od Atlantického oceánu  zařídil dva trestné rohy, nevyužil je, ani Češi svoje šance, zápas tak skončil smírem.
210 diváků

Celé foto album

Text: Tomáš Levý 
Foto: Petr Růžek, Václav Aubrecht
grafika: Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy