ME JUNIOŘI: Itálie – Česko 5:0

Česká republika – Itálie 0:5 (0:4)

     S chutí hrající český tým dokázal v první pětiminutovce zamknout Italy na jejich polovině. Sice bez šance, nicméně sympatický počin na úvod. Bohužel pro Čechy hned první pobyt Italů v jejich trestném kruhu znamenal gól. Nejlepší střelec turnaje Manuel Mondo přidal svůj další zápis z trestného rohu. V desáté minutě už to bylo 0:2. Claudio Brocco se probil přes čtyři české hráče a přehodil domácího brankáře Uhlíře. Český tým se oklepal, začal bojovat, výsledkem byl trestný roh, který brankář Andrea Dellanno vytěsnil.
     V osmnácté minutě byli zase při chuti Italové. Krásná akce po levé straně na jeden dotek znamenala jednoduchý průchod do trestného kruhu a střelou z jeho hranice – 0:3. Individuální průnik po druhé straně znamenal čtvrtý italský gól. Akcie českého týmu začali pomalinku klesat. Pokus o jejich záchranu přišel zhruba deset minut před poločasem.  Dva trestné rohy však Češi nevyužili.
    Druhá půle přinesla hru od branky k brance, když Italové pohrozili z trestného rohu, Češi kontrovali bekhendovou střelou Ondřeje Sochora. Hru doprovázelo spoustu nepřesností na obou stranách, k vidění nebylo vidět moc zajímavých situací. Do šancí se postupně dostával italský tým ze hry nebo i z trestných rohů. Buď je zneškodnil domácí brankář  nebo jimi střelci pohrdli. Poslední tečkou v nepříliš povedeném českém působením na tomto turnaji  byl pátý gól Italů po akci z pravé strany.
210 diváků

text: Tomáš Levý
foto: Petr Růžek
grafika: Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy