ME Francie: Muži podlehli domácím 0:7

Mužská reprezentace sehrála první zápas ME II. divize v Cambrai proti domácí Francii, která je velkým favoritem turnaje. To se také promítlo do zápasu.

K zápasu nastupovala naše reprezentace s respektem, protože soupeř byl v posledních letech velmi úspěšný na světové scéně a dokázal porazit i olympijské vítěze z Argentiny. Bohužel na začátku zápasu byl respekt k soupeři možná až příliš velký. Češi brzy dostali první gól a prohrávali. Naštěstí to ale tým příliš nerozhodilo a poté se výkon týmu naopak zvedl.

„Zvykli jsme si na rychlé tempo soupeře a drželi s ním krok. Měli jsme předem nastavený herní plán, dařilo se ho plnit, a dostávat se do šancí, včetně trestného rohu. Do konce poločasu jsme sice inkasovali ještě další dva góly, ale z předvedené hry a nasazení jsme měli dobrý pocit a těšili se na druhou polovinu.“ popisuje průběh první poloviny kapitán Martin Babický.

Francii se ale vždy podařilo využít našich chyb a tak i v druhém poločase pokračovali v navyšování skóre. Hrozili hlavně z trestných rohů, které mají opravdu velmi nebezpečné, a i když se Tomáš Hanus v bráně snažil co to jen šlo, nedokázal zabránit všemu. Do největší šance se záhy dostal Kryštof Bodnár, který se krásně uvolnil na vrcholku kruhu, ale bohužel se mu nepodařilo vyzkoušet gólmana soupeře.

Zápas tedy skončil 7:0 pro Francii, což je z pohledu českého výběru trochu kruté, ale kvalita soupeře byla opravdu vysoká.

Martin Babický si z výsledku nedělá těžkou hlavu: „Z naší hry máme celkem dobrý pocit a každý hráč dnes na hřišti nechal vše. To je velmi důležité do dalších zápasů, které pro nás budou rozhodující.“ 

Asistent trenéra Aleš Peřinka bere zápas jako dobrý základ pro další utkání: „Nehráli jsme špatně, bohužel soupeř byl lepší. Je to kulatý a potřebujeme trochu toho sportovního štěstí. Pár dobrých náznaků tam bylo, tak máme na čem stavět. Další zápas začíná od nuly a my do něj vstoupíme dobře připraveni.“

Další zápas čeká mužskou reprezentaci v úterý 30. 7. od 16:45 proti Bělorusku.

 

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy