NOVÉ KONCEPTY A FORMY HOKEJE Erasmus+ program HC Den Bosch 

Pozemní hokej je sport s dlouhouletou historií a v posledních 2 dekádách prošel rapidními změnami. Hokej patří k nejpopulárnějším sportům na světě. A hokejové federace různých zemí neustále hledají způsob, jak dále sport rozvíjet a nabídnout veřejnosti tento sport v různých podobách. Jakým způsobem představují nové koncepty hokeje v zemi, kde evidují 280 000 hráčů, se s námi podělila Gabrielle van Doorn. 

SVĚT SE MĚNÍ 

– různá poptávka – různé potřeby – různá přání – MĚNÍ SE I HOKEJOVÁ RODINA 

TRIM HOCKEY (můžeme přeložit jako “upravený/oříznutý” hokej) byl představen v roce 1995 pro rodiče bez hokejových zkušeností. Zábavná forma hokeje, kdy se lidé scházejí jednou týdně a společně trénují techniku, fyzičku a párkrát do roka si zahrají turnaj. Když byl tento koncept v Holandsku představen, začínalo se ve 20 klubech a zapojilo se 400 hráčů. V roce 2019 tuto formu hokeje nabízí 200 klubů s účastí 6000 rekreačních hráčů. 

Zavedení tohoto konceptu vedlo k dalším nápadům, jak hokej představit a nabídnout veřejnosti mimo klub, bývalým a stávajícím hráčům v takové podobě, která bude pro ně atraktivní a splňovat jejich požadavky. 

DALŠÍ ALTERNATIVNÍ FORMY HOKEJE 

Kategorie dospělých:

  • Hokej pro rodiče, Hokej “7”, Firemní liga, Pondělní liga, Hokej v létě – prázdninový hokej (pro různé skupiny)

Kategorie veteráni:

  • Fit-hokej – pro věkovou skupinu 55+ , Walking Hockey – hokej v chůzi (novinka – běhaní je zakázáno!)

Kategorie mládeže: 

  • 4/5 let: Funky hokej , 6 let: Benjamíni – první hokejové tréninky, 7 let: 3v3, hra na 4 branky, 8 let: 6v6, hra na 2 branky, 1⁄4 hřiště, 9 let: 8v8, hra na 2 branky, 1⁄2 hřiště, od 10/11 let hra na celé hřiště 11v11

URBAN A STREET HOCKEY 

Urban hokej je nová výzva a ukázkou toho, že hokej se dá hrát kdekoliv, I na ulici. Spadá sem Street hokej 3v3 a 5v5, Urban Skills & Tricks , Urban Callenges, Urban Battles a Urban Parkur. A co si tedy představit pro Street hokejem? Z bezpečnostních důvodů je hokej hrán s lehčími hokejkami a míčkem. Pro tento formát hokeje existuje tzv. Street Sport sezóna, která se hraje od dubna do října. Na konci této sezóny jsou pořádány místní a celonárodní turnaje. Hraje se buď 3v3 nebo 5v5. 

Hokej je hra, kterou můžou hrát všichni v jakémkoliv věku – ideální sport pro celou rodinu! 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy