ME muži Francie: 3. místo v základní skupině

Mužská reprezentace má za sebou ve francouzském Cambrai základní skupinu. Po jedné prohře a dvou remízách skončili Češi na třetím místě a jdou do spodního kříže se 2 body.

Zápas proti Bělorusku skončil 1:1 s tím, že oba góly padly až v posledních deseti minutách. Bělorusové měli více ze hry a vytvořili si i více šancí. Tomáš Hanus zvládl zabránit jak trestným rohům, tak i penaltě. Srovnání přišlo tři minuty před koncem zápasu z hokejky Martina Seemana a Češi si připsali důležitý bod.

V posledním zápase skupiny proti Polsku šlo ještě o hodně. V případě vítězství by šla Česká republika do horního kříže a tedy do bojů o postup. Zápas se odehrával v opatrném tempu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Plnění taktiky přinášelo ovoce a Polsko se nedostávalo do velkých šancí. A když už ano, zasáhl skvěle chytající Tomáš Hanus.

V druhé polovině se Česká republika dostávala víc a víc do hry a tvořila si také šance. Největší šanci měli ale Poláci z trestného rohu, kdy balónek zastavil až Martin Hanus na brankové čáře. Minutu před koncem si v přesilovce vybojoval Český tým trestný roh, z kterého mohl rozhodnout. Bohužel se roh nepodařilo proměnit, a tak skončil zápas 0:0. Polákům remíza na horní kříž stačila, Česká republika jde s jedním bodem do skupiny C do bojů o udržení.

Další zápas čeká Českou reprezentaci 2. 8. ve 12:30 proti Itálii.

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy