ME Glasgow: tým jde do boje o udržení

Před začátkem turnaje byl cíl týmu porvat se o postup, ale bohužel díky nepřesvědčivým výkonům v základní skupině je situace úplně jiná. Tým uhrál pouze jeden bod v zápase s Rakouskem, poté prohrál se Skotkami i Ukrajinkami.

Všechny zápasy byly velice těsné. Proti Skotsku tým skvěle bránil a plnil taktické pokyny. Dokázal se i několikrát prosadit z rychlých protiútoků, ale bohužel nedokázal strhnout vedení na svou stranu.

Skotky se dostaly do vedení krátce po začátku druhé poloviny, a to bohužel hned do dvoubrankového. Češky našly odpověď a z rohu se trefila Adéla Lehovcová, stav byl 1:2. Bohužel ale hned minutu na to obdržely Češky další gól na 1:3. I přesto se ale naše hráčky rvaly do útoku a vytvářely si šance. Jednu z nich proměnila Veronika Decsyová 7 minut do konce zápasu. I přes velký tlak se ale Český tým vyrovnání nedočkal a podlehl domácímu Skotsku 2:3.

Poslední zápas skupiny rozhodoval o tom, zda se Češky posunou do hry o postup či o udržení. Do zápasu s Ukrajinou nenastoupily naše hráčky vůbec šťastně, neměly klid na hokejce a nedokázaly udávat tempo zápasu. Ukrajinky se dostaly rychle do vedení a dostaly potřebné sebevědomí. Následně z penalty srovnala Adéla Lehovcová a poté se dlouho hrálo 1:1 s tím, že do šancí se dostávaly především naše hráčky. Opět ale přišla facka v podobě ukrajinského gólu. Do druhého poločasu tedy nastupovaly Češky za nepříznivého skóre 1:2.

Na české straně chyběla bojovnost a chtíč zápas vyhrát. Hráčky jakoby se zápasu zalekly. Přesto se ale týmu dařilo vytvářet si šance a trestné rohy. Bohužel ale bez efektivního zakončení. Na konci třetí čtvrtiny dokonce zvýšila Ukrajina na rozdíl dvou branek. Vyrovnání se Češky sice dočkaly, ale bohužel příliš pozdě. Nejprve se trefila z trestného rohu Anna Vorlová, poté srovnávala na 3:3 Veronika Decsyová. Remíza by Češkám zaručila alespoň bod, který by si nesly do spodního kříže. Bohužel ale došlo na nejhorší a 4 sekundy před koncem přišla ledová sprcha v podobě gólu Ukrajiny a zápas skončil 3:4.

Nyní tedy místo o postup budou Češky bojovat o udržení. Ve skupině C se utkají nejprve s Tureckem a poté s Walesem. Jelikož si do spodního kříže nenese Český tým žádný bod, musí vyhrát oba zbývající zápasy a vstřelit hodně branek.

Zápas s Tureckem začne 9. 8. od 11:15 českého času a proti Walesu nastoupí tým 10. 8. v 10:30 českého času.

Online zápasy můžete sledovat zde.

Veškeré výsledky, statistiky celého turnaje najdete zde.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy