ME Glasgow: Výhra 5:2 nad Tureckem

Reprezentace žen zvládla první krok ve skupině o udržení. Zápas s Tureckem byl dvakrát přerušen kvůli silnému dešti a byl tak velkou zkouškou nejen na hřišti, ale především také v hlavě.

Před prvním přerušením, tedy ještě v první polovině, bylo skóre 1:1, kdy se nejprve trefila Adéla Bížová a poté srovnalo Turecko z teče. Dvě a půl minuty do konce poločasu byl zápas poprvé přerušen kvůli nepříznivému počasí a po dlouhém čekání dokonce oba týmy odjely zpět na hotel s tím, že se zápas dohraje odpoledne od 17:00.

Tým se na hotelu podíval na pár klíčových situací první poloviny a ještě lépe se na hru soupeře připravil. Zbývající necelé 3 minuty poločasu se odehrály bez gólu, a tak se do druhého poločasu nastupovalo za nerozhodného stavu 1:1. Ještě než se skóre změnilo, přišlo opět přerušení kvůli dešti. Tentokrát předpověď říkala, že déšť přejde, a tak bylo jasné, že se zápas dohraje.

Češky i takto psychicky náročný zápas zvládly skvěle a do konce zápasu daly ještě 4 branky. Bohužel padl gól i do české sítě, to ale nemění nic na tom, že tým dokázal zvítězit 5:2 a udělal tak první krok k udržení.

Zítra nastoupí naše reprezentace k poslednímu zápasu proti tvrdému Walesu od 10:30 českého času.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy