Kbely: Během 10 dnů, 4 náborové akce

Klub Tj Sokol Kbely měli v září nabitý hodně nabitý program. Nejenže se rozjely tréninky, soutěže, turnaje a liga, ale také se účastnili několik náborových akcí.

„V sobotu 14. 9. 2019 jsme zavítali do parku na Černém Mostě pod patronací MČ Prahy 14 Městečko volnočasových aktivit. Za slunečného počasí jsme měli ukázku pozemního hokeje a naším stanovištěm prošlo zhruba 250 dětí. Český svaz pozemního hokeje na akci zapůjčil stan, nafukovací branku a hřiště, kde si děti zahrály Funky hokej. Akce se vydařila a byla dobrou propagací pozemního hokeje na této části Prahy.

Ve středu 18. 9. 2019 proběhl na školním tartanovém hřišti ZŠ Albrechtická nábor dětí druhých a třetích tříd s ukázkou hokeje, střelbou na branku a slalomem. Na vedlejším hřišti funky hokej. Náboru se zúčastnilo  zhruba 80 dětí.

V sobotu 21. 9. 2019 u příležitosti Kbelského posvícení, při akci MČ Prahy19 „Den bez aut“ v parku ukázka hokeje s možností vyzkoušení tohoto sportu. Naše stanoviště navštívil starosta pan Pavel Ždárský a společně zavzpomínal na dobu, kdy se pozemnímu hokeji ve Kbelích věnoval. Zúčastnili jsme se vystoupení na pódiu MČ Prahy 19, kde před plným hledištěm proběhla debata o historii, současnosti a úspěších kbelského hokeje.

Ve středu 25. 9. 2019 pokračoval nábor v ZŠ Albrechtická, tentokrát s účastí prvních tříd. V letošním roce škola Albrechtická otevřela 6 prvních tříd a tak hřiště se zahradou bylo plná dětí. Do odpoledne s pozemním hokejem se zapojilo přes 100 dětí, rozdělených do skupin na dvě stanoviště. Na jednom stanovišti si děti, opět pod vedením svazové trenérky Karolíny Paterson, vyzkoušely techniku hole a slalom s míčkem. Na druhém stanovišti, pod vedením trenéra benjamínků Petra Hajšla, se věnovaly střelbě na branku.

Všechny děti, které se do náborových akcí zapojily, si odnesly letáček s informacemi, kam a kdy se mohou dostavit na trénink pozemního hokeje ve Kbelích.“ dodává pan Kačmařík.

 

Text: Martina Babická
Foto: TJ Sokol Kbely

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy