Hradecký Suda Cup 2019 je úspěšně za námi

V sobotu 23. listopadu se již po třiadvacáté uskutečnil na počest významného hokejového činovníka Miroslava Sudy, mezinárodní turnaj v pozemním hokeji. Tento halový turnaj se koná již tradičně v listopadovém termínu, a to pod názvem Suda Cup. 

I díky výbornému pořadatelskému zázemí a letošní částečné rekonstrukci haly s generální výměnou palubovky se podařilo na turnaj nalákat hodně nabitou konkurenci z ČR i zahraničí. Navíc je hradecký turnaj již natolik atraktivní, že jsme v letošním ročníku některé přihlášky klubů pro plnou kapacitu museli odmítat. 

Turnaje se zúčastnilo celkem 380 hráčů v 36 týmech z Čech, Maďarska, Chorvatska, Slovenska a Polska, a to ve třech kategoriích – U10, U12 a U14. Do každé kategorie bylo přihlášeno 12 týmů a boje v kategoriích probíhaly ve dvou skupinách. Z důvodů velkého zájmu o turnaj nám ani dvě hřiště haly Slavie nestačila a zápasy ve skupinách v kategorii U10 se musely přesunout do tělocvičny ZŠ Mandysova, jejímuž vedení tímto děkujeme za poskytnutí prostorů.

Během soboty proběhlo celkem 100 utkání. První píšťalka zazněla již v 7:40, konec byl plánován na osmou hodinu večerní. Celé soukolí organizace do sebe zapadalo naprosto dokonale a vše dopadlo dle plánů a možná ještě lépe. Všem za to patří velký dík. Už bezprostřední ohlasy od účastníků byly jen pozitivní.

Velké díky patří také studentů Střední školy a Vyšší odborné školy aplikované kybernetiky, která byla partnerem turnaje. Díky tomuto partnerovi bylo možné sledovat on-line přenos na Youtube. 

Z té sportovní stránky jsme viděli herně krásné a často i velmi napínavé zápasy do posledních vteřin. V obrovské konkurenci se neztratily ani hradecké týmy a ve všech kategoriích se některý z našich týmů dostal do závěrečných bojů o medaile.

Konečné pořadí U10:

  1. HC Slavia HK „09“
  2. ZHS Zagreb
  3. PH Sokol Kbely

Konečné pořadí U12:

  1. ZHS Zagreb
  2. UKS SP 26 Poznaň
  3. SK Slavia Praha

Konečné pořadí U14:

  1. HAHK Mladost Zagreb
  2. HC TJ Mnichovice
  3. HC Slavia HK Boys

Co říci závěrem? 23. ročník je veleúspěšně za námi a my se již můžeme začít věnovat tomu dalšímu. Jak se ukazuje v posledních letech, o atraktivní účastníky z Čech i zahraničí nebude nouze.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy