Mistrovství Evropy žen v halovém hokeji se blíží…

Čas je k nezastavení, a i když nám připadá jako by to bylo včera, kdy jsme v Praze pořádali Mistrovství Evropy v halovém hokeji žen, opak je pravdou. Už to budou skoro dva roky. Uteklo to jako voda a za necelé dva měsíce náš ženský národní tým pod vedením Filipa Neussera bude opět bojovat o medaile. Tentokrát pojedou hráčky ale dále než jen do Vysočan, kde se HME konalo v lednu 2018. Ženy odletí do běloruského Minsku, kde se v termínu 24. – 26.1. poperou s ostatními elitními týmy Evropy o titul mistra Evropy v halovém hokeji.

Nejprve se ohlédněme do minulosti na ME v roce 2018, kdy našim ženám unikla medaile jenom o vlásek. Před domácím publikem, kdy se návštěvnost vyšplhala na úctyhodné dva tisíce diváků, hrála děvčata takto:

Základní skupina:

Česká republika – Rusko 3:4

Česká republika – Německo 4:3

Ukrajina – Česká republika 1:2

Semifinále:

Nizozemsko – Česká republika 6:3

Boj o bronz:

Bělorusko – Česká republika 5:3

Národní tým žen tedy skončil na 4. příčce, zisk titulu slavil tým z Německa, druhé byly Nizozemky a Bělorusky získaly bronzové medaile. Více informací o turnaji najdete zde.

Teď se ale bude psát rok 2020 a vše se bude odehrávat nanovo. Český národní tým si zahraje ve skupině „A“ spolu s Německem, Ukrajinou a Belgií. V druhé skupině „B“ je Rakousko, Bělorusko, Nizozemsko a Švýcarsko.

Belgie a Rakousko postoupily do elitní osmičky díky výhře turnaje v roce 2018 (2018 EuroHockey Indoor Championship II), který se hrál v Bruselu.

Náš národní tým již zahájil přípravu, v listopadu se zúčastnil halového turnaje Pragochema Cup, následoval herní víkendový kemp, kdy naše ženy měly možnost trénovat spolu s výběrem hráček až z daleké Indonésie.

Kromě standardních tréninků pojedou začátkem roku do Vídně na Rohrmax Cup. Od 22.1. se již přesunou do Běloruska. Více o turnaji zde.

 

Širší nominace:

Halové ME 2020 – Minsk

HráčTýmPoziceFIH statistika
Capouchová RenataObrana-
Duchková LucieÚtokhttps://tms.fih.ch/players/78482
Hájková NatálieÚtok-
Kolářová AnnaObrana-
Kožíšková AdélaObrana-
Laciná KateřinaHarvestehuder THC (DE)Obrana-
Lehovcová (Bížová) AdélaÚtok-
Mejzlíková TerezaObrana-
Neusser (Reichlová) JindřiškaObrana-
Nováková NatálieÚtok-
Nováková VeronikaObrana-
Čecháková BarboraBrankářhttps://tms.fih.ch/players/78477
Šafaříková KristýnaBrankářhttps://tms.fih.ch/people/22685
Realizační tým:

Hlavní trenér: Filip Neusser

Asistent trenéra: Tomáš Procházka

Video: Tomáš Černý

Fyzio: Martin Jirásek, Jakub Novák

Manager týmu: Lukáš Derbal

Nutno podotknout, že i letos stojí ženy vysoko. Dle světového žebříčku jsou v tuto chvíli na 5. místě. Nezbývá tedy než pomalu ale jistě začít držet palce. Snad bude vidět opět česká radost 🙂

Lenka Jeřábková

  • Benjamínci (U8)Hokej pro dětiNezařazenéPřípravka (U10)Zpravodaj
    Turnaje U8 a U10

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy