Příprava na mistrovství Evropy mužů v halovém hokeji

Naše mužská reprezentace již zahájila přípravu na mistrovství Evropy halového hokeje, které se bude konat 17. – 19.1. 2020 v Berlíně. Kromě přípravy v podobě kondičních a hracích tréninků se naši muži zúčastní i dvou přípravných turnajů.

První z výše zmíněných turnajů právě probíhá ve Vídni, kdy se do hlavního města Rakouska sjely týmy ze Slovenska, Česka, Chorvatska a nechybí ani domácí Rakousko.

Jde o jednu z menších mezinárodních akcí. První den hrál český národní tým s Chorvatskem (výhra 6:4) a se Slováky (výhra 4:3). V neděli 29.12. budou hrát naši muži proti poslednímu soupeři z Rakouska, následovat bude zápas o umístění.

Naše mužská reprezentace odjela ve složení:

Pavel Hraba (GK)

Martin Hanus

Martin Lehovec

Martin Seemann

Josef Trejbal

Vojtěch Kolář

Jan Železný

Ondřej Soukup

Vít Soukup

Michal Bárta

Lukáš Plochý

Realizační tým:

Trenér: Petr Troníček

Asistent trenéra: Aleš Peřinka

Video: Magdaléna Haltuchová

Fyzioterapeut: Martin Dvořáček

Manager týmu: Nikola Mládková

Hned zkraje ledna se koná další přípravný turnaj s názvem Rohrmax Cup 2020, kam vždy Český svaz pozemního hokeje vysílá mužstvo, které daný rok hraje mistrovství. V roce 2019 to byli junioři a juniorky, již za týden to budou ženy a muži z naší seniorské reprezentace. Tento turnaj bude již větších rozměrů, kdy se o zlato popere 8 týmů. Kromě české reprezentace zde budou týmy sestavené z klubů z Vídně, Bruselu, Bernu a nebo třeba i z dalekého Washingtonu. Více informací naleznete zde.

Lednová smršť halového hokeje vyvrcholí v půlce ledna, kdy se koná již zmiňované mistrovství Evropy. Ohlédněme se, jak naši muži hráli před dvěma lety v Antverpách (Belgie). Ve skupině tenkrát dostali nalosovány týmy z Německa, Polska a Dánska.

První zápas skončil vysokou prohrou 1:8, kdy se radoval tým z Německa. Následovalo spravení chuti s Dány, kdy český tým vyhrál poměrem 9:1. Poslední zápas s Polskem rozhodoval o tom, zda se bude hrát tzv. „horní či dolní kříž“. Poláci již ve 14. minutě vedli 2:0, naštěstí Lukáš Plochý v 21. minutě upravil skóre na 1:2. Bohužel Poláci následně přidali další gól. Následně se trefil David Vacek, avšak poslední zápas skupiny pro Čechy i tak skončil prohrou s konečným výsledkem 2:3. Ve zbývajících dvou zápasech naše reprezentace porazila Rusy (4:3), následně i Švýcary (4:2) a obsadila 5. místo. Titul mistra Evropy získalo Rakousko následované Belgií a Německem. Více se o Mistrovství Evropy 2018 můžete dočíst zde.

V druhé polovině ledna vše vypukne nanovo. Komu se na konci turnaje budou houpat zlaté medaile na krku tentokrát? Česká reprezentace se ve skupině „B“ utká s Belgií, Německem a Nizozemskem. Další informace a přesný rozpis zápasů najdete zde.

Po naší mužské reprezentaci hraje mistrovství Evropy i reprezentace ženská, která se v termínu 24. – 26.1. popere o titul v Minsku. Držíme oběma našim reprezentacím palce!

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy