Rohrmax Cup den 2.

Druhý den přípravného turnaje ve Vídni měl na programu poslední zápasy ve skupině. Muži se utkali s francouzským Lille, kterému bohužel podlehli 1:5. Do zápasu ale vstoupil tým Petra Troníčka velmi dobře. Do vedení dostal tým Štěpán Klaban. Od té doby se prosazovali jen Francouzi. Obrana si nedokázala poradit s dlouhými přihrávkami a také francouzským reprezentantem Lockwoodem. Česku se nepodařilo překonat postavení soupeře a dostat se do větších šancí.

Highlighty ze zápasu zde.

Muži se v neděli v 11:45 utkají v zápase o 5. místo se Švýcarskem, které se připravuje na ME divize B.

Ženy si naopak se svými soupeřkami z USA dokázaly poradit a zvítězily 4:0. Trenér Neusser ohodnotil zápas pozitivně, tým si vyzkoušel i hru bez brankářky, při které dokázal zvýšit na konečné čtyřbrankové vedení.
Branky: Kateřina Laciná 2x, Veronika Nováková, Adéla Bížová

Highlighty ze zápasu zde.

Ženy skončily druhé ve skupině a zahrají si tak si zahrály semifinále proti reprezentaci Belgie, což je skvělou přípravou na nadcházející ME v Minsku.

Zápas proti Belgii byl velmi vyrovnaný, šance na obou stranách. V poločase bylo skóre 0:0 a hrál se velmi rychlý a tvrdý hokej. Rozhodčí neměly zápas pod kontrolou. I přestože si týmy na obou stranách vytvořily šance a zahrávaly trestné rohy, skóre se nezměnilo do konce zápasu, a tak přišlo na nájezdy. V těch zvítězila bohužel Belgie 3:2. Nutno podotknout, že rozhodčí v tomto rozstřelu českému výběru vůbec nepomohly. Mohly být odpískány klidně až tři penalty po faulu belgické brankářky.

Highlighty ze zápasu a nájezdy zde.

Češky si zahrají od 13:00 proti USA A o 3. místo.

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy