Finální nominace žen na halové mistrovství Evropy 2020

Jak jsme vás informovali zde, v termínu 24. – 26.1. se koná Mistrovství Evropy žen v Minsku. Naše reprezentace má za sebou přípravný turnaj ve Vídni – Rohrmax, kde se umístila na 4. místě. Boj o medaile prohrála děvčata s americkým týmem z Washingtonu. Shrnutí hlavního trenéra najdete níže.

 

Na Rohrmaxu se děvčata utkala s velmi silnou konkurencí a celý turnaj jim byl velkým přínosem, jak tomu je u mezinárodních turnajů vždy. Holky nechaly na palubovce vše, což je vidět i na výsledku – boj o třetí místo. Vedle sportovních povinností se povedlo zorganizovat i společnou večeři s mužským národním týmem, který se turnaje ve Vídni účastnil také. Naše nejmladší hráčka, Kristýna Šafaříková, měla na Rohrmaxu svoji premiéru za národní seniorský tým. Vstup se jí velmi povedl a Kristýna zachytala velmi pěkně. V zápase s Belgií se bohužel zranila naše hráčka Anička Kolářová, doufáme, že její koleno bude do mistrovství Evropy v pořádku a držíme jí tímto palce.

Naše děvčata čeká ještě jedno extraligové kolo halového hokeje v ČR a následně pak poslední trénink v neděli 19.1. Tři dny nato, 22.1., již odlétají do Běloruska. Sledujte naše sociální sítě (FB, Instagram), o celém průběhu mistrovství Evropy vás budeme informovat. Cíl je jasný, postoupit do horního kříže – budou rozhodovat první dva zápasy s Německem a Belgií. V Bělorusku je dvouhodinový posun dopředu.

Rozpis českých zápasů:

24.1 11:15 Německo x Česká republika (9:15 českého času)

24.1. 16:00 Česká republika x Belgie (14:00 českého času)

25.1. 9:00 Česká republika x Ukrajina (7:00 českého času)

Dále se hraje dle umístění. Celkový rozpis a více informací o turnaji najdete zde. Vstupenky jsou k dispozici zde.

Finální sestava:

Čecháková Barbora GK

Šafaříková Kristýna GK

Lehovcová Adéla

Laciná Kateřina

Hájková Natálie

Duchková Lucie

Reichlová Jindřiška

Mejzlíková Tereza – kapitánka

Nováková Veronika

Nováková Natálie

Capouchová Renata

Kolářová Anna

Realizační tým:

Hlavní trenér: Filip Neusser

Asistent trenéra: Daniel Hejret, Tomáš Procházka

Manager týmu: Lukáš Derbal

Video manager: Tomáš Černý

Fyzio: Jakub Novák

Nezapomeňte držet palce našim mužům, kteří hrají svoje mistrovství Evropy v Berlíně již tento víkend. Více informací najdete zde.

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy