HME muži 2020, 2. den

Druhý den turnaje byl na programu poslední zápas skupiny proti Belgii, která do té doby utržila také dvě porážky. V odpoledním bloku se pak hrají semifinále a první zápas skupiny C o udržení.

ČESKO x BELGIE 4:3

Češi nenastoupili do zápasu dobře, ještě než se stihli dostat do soupeřova kruhu, prohrávali 0:2. Belgie se trefila dvakrát z trestného rohu a potrestala nervozitu Českého týmu. Po začátku druhé čtvrtiny ale snížila na 1:2 Jan Železný po nádherné týmové akci. Kluci se oklepali a začali si více věřit. Bylo plno šancí na obou stranách a hrál se hbitý hokej. Na 2:2 srovnal Josef Trejbal z trestného rohu. Na konci poločasu bohužel stihla Belgie vybojovat penaltu a dostala se opět do vedení. Druhý poločas hráli Češi lépe a ohrožovali branku soupeře. Bohužel ale plno šancí nebylo proměněno a tak to byly nervy až do konce zápasu. Na 3:3 srovnal Martin Seeman tři minuty do konce a zápas rozhodl Tomáš Jahoda z trestného rohu.

Zápas skončil 4:3 a Češi si tak do skupiny C o udržení v elitní divizi nesou důležité tři body. Ve skupině C je také Polsko, Belgie a Ukrajina. Semifinále si zahraje Rakousko proti Holandsko a Německo proti Rusku.

ČESKO x POLSKO 3:3

Do prvního zápasu skupiny C nevstoupil Český tým dobře. Po neproměněném trestném rohu skórovali na druhé straně Poláci a dostali se do vedení již v 5 minutě. Druhý gól přidali ještě ve druhé čtvrtině a Češi byli jako opaření. Na hřišti se nehýbali a do šancí se dostávali jen málo. V druhém poločase se po pravé straně rozběhl obránce Ondřej Soukup a snížil krásnou střelou na 1:2. Češi se začali více tlačit do příležitostí a vytvářeli si šance. Bohužel ale další gól padl opět do naší sítě a Polsko odskočilo na rozdíl dvou branek. Tři minuty do konce se ale v kruhu ujal míčku opět Ondřej Soukup a snížil na 2:3. Minutu do konce srovnal na 3:3 Tomáš Jahoda po individuální akci a Češi ještě mohli dokonat obrat z rohu pár vteřin před koncem. Bohužel se ale nepodařilo balónek protlačit za brankovou čáru, a tak si oba týmy rozdělí body.

V druhém zápase skupiny C porazila Belgie Ukrajinu vysoko 7:0. Do finále postupují Rakousko a Německo a o třetí místo si zahraje Rusko proti Nizozemí.

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy