Ženská reprezentace je již v Minsku

Ve středu naše ženská reprezentace odletěla do Běloruska, kde se od pátku 24.1. bude konat mistrovství Evropy, divize „A“. Před dvěma lety Praha hostila tento turnaj ve Sparta Aréně. Mnozí si jistě pamatují, že dívkám utekla bronzová medaile jen o vlásek. Letos ale může být vše jinak.

Ještě před odletem nám kapitánka českého týmu, Tereza Mejzlíková, sdělila své dojmy před turnajem. Cíl je jasný, dostat se do horního kříže – tzn. mezi první 4 týmy, které si zahrají o medaile. A nejen to, díky tomu, že další mistrovství světa se hraje již příští rok, tento turnaj je zároveň jeho kvalifikací. Pokud se dívky umístí do 5. místa, automaticky postupují do bojů o titul mistrů světa. Našim mužům se tento úspěch povedl minulý víkend v Berlíně.

Stručně řečeno, půjde o hodně…

Hned po středečním příletu, ženy zamířily do haly, kde měly svůj první trénink. Posléze následoval přesun na hotel a relax. Ve čtvrtek čeká ženy od 12 hodin přípravný zápas se Švýcarskem a před večeří od 17 hodin další trénink. V pátek 24.1. to celé vypukne!

První oficiální zápas hraje ženský tým s Německem – od 11:15. Díky časovému posunu (plus dvě hodiny) jej můžeme sledovat v přímém přenosu od 9:15 českého času. Odkaz najdete zde.

Tentýž den se Česká republika utká s Belgií od 16 hodin běloruského času (14 hodin času českého). Přímý přenos zápasu najdete zde.

Nutno podotknout, že Německo jsme v roce 2018 na ME v Praze porazili těsně 4:3, Belgie je v nejvyšší divizi nováčkem. Držme holkám palce, tyto dva zápasy budou velmi důležité!

V sobotu 25.1. budou děvčata pokračovat v turnaji s Ukrajinou (zápas od 9 hodin ráno běloruského času, 7 hodin času českého), dále se hraje dle umístění. Veškeré informace o celém turnaji (rozlosování, sestavy, výsledky) najdete zde.

Sledujte naše sociální sítě (Facebook, Instagram), kde vás budeme informovat o aktuálním dění na Mistrovství Evropy v Minsku.

A hlavně, držte holkám palce, budou naši podporu potřebovat!!!

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy