První 3 body doma!!! HME ženy, MINSK

V pátek 24.1. naše ženská reprezentace nastoupila ke svým dvěma utkáním na mistrovství Evropy, které se koná v hlavním městě Běloruska, Minsku.

Oba zápasy byly velmi důležité, protože cílem našich děvčat je postoupit mezi čtyři nejlepší týmy. Z každé skupiny postupují dvě družstva. Český tým hraje ve skupině „A“ spolu s Německem, Ukrajinou a Belgií (nováček v této nejvyšší divizi). V druhé skupině „B“ je domácí Bělorusko, Nizozemsko, Rakousko, Švýcarsko (nováček). Titul obhajují Němky.

Německo – Česká republika 4:1

K prvnímu zápasu náš výběr nastoupil proti týmu, který jsme v roce 2018 porazili v infarktovém zápase 4:3. I tak Němky před dvěma lety získaly zlaté medaile. Naše děvčata šla na palubovku odhodlaná, že výhru zopakují.

V první čtvrtině se skóre nezměnilo. Ve 4. minutě Němky sice měly roh, ale naše brankářka Barbora Čecháková zasáhla, stejně tak 30 sekund před koncem první čtvrtiny Němky z rohu svou šanci neproměnily.

V polovině druhé čtvrtiny měl šanci i český výběr, leč Adéla Lehovcová (alias Bíža) neproměnila, naopak 3 minuty před poločasem Němky otevřely skóre gólem ze hry. Bohužel 40 sekund před poločasovým hvizdem přidaly další gól.

Ve druhé půlce zápasu děvčata výrazně přidala, na hře bylo znát, jak moc chtěla výsledek otočit, ale byla to opět německá strana, kde se měnilo skóre na 3:0. Čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny konečně proměnila roh přesnou střelou Adéla Lehovcová, stav 1:3.

Ve čtvrté čtvrtině jsme měli dokonce tři trestné rohy za sebou, bohužel bez výsledku. Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a byly to právě Němky, kdo upravil konečný výsledek zápasu na 4:1.

Česká republika – Belgie 4:1

Belgie je v nejvyšší divizi „A“ nováčkem. Pokud bychom chtěli pomýšlet na horní kříž – tzv. skupinu, prvních 4 týmů, kde se bojuje o medaile, tak jsme s Belgií museli vyhrát. A to se povedlo 🙂

Natálie Hájková otevírá skóre nádhernou střelou z rohu na 1:0 v páté minutě zápasu. Na konci první čtvrtiny vyvíjíme velký tlak, zatím bez dalšího gólu. V druhé čtvrtině bráníme roh, Barbora Čecháková chytá. Poločas zápasu 1:0 pro Českou republiku.

Jindřiška Neusser (Reichlová) zvyšuje střelou ze hry na 2:0. Hra se vyrovnala a česká děvčata plní do puntíku taktické pokyny našich trenérů. Pět minut před koncem Kateřina Laciná získává balónek a sama projde celé hřiště s úspěšným zakončením do prázdné brány. Belgie již hrála bez brankáře. Následně se trefuje Adéla Lehovcová z rohu. Vedeme 4:0. Belgičankám se 37 sekund před koncem povedlo kosmeticky upravit výsledek na 1:4.

Pro nás veledůležité první 3 body.

V sobotu 25.1. hrajeme od 7 hodin ráno (českého času) s Ukrajinou. Pokud chceme pomýšlet na postup, potřebujeme vyhrát. Přímý přenos můžete sledovat zde. Před dvěma lety česká děvčata Ukrajinu porazila 2:1.

Sestřihy zápasů najdete na našem Facebooku. Výsledky, soupisky a další podrobnosti najdete zde.

Děvčata do toho, fandíme vám!

Foto zdroj: Facebook EHF / WORLDSPORTPICS FRANK UIJLENBROEK

Lenka Jeřábková

 

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy