Muži z Rakovníka letí na klubový pohár

Tento rok je pro klub HC 1972 Rakovník opět velmi významný. Nejen, že před několika dny obhájili titul halového mistra, ale po dlouhých letech jedou na klubový pohár Evropy. Tato soutěž je určena pro vítěze těch nejvyšších lig v jednotlivých státech, ve fotbale je stejná soutěž známá jako Liga mistrů.

V hale vždy z České republiky postupuje jeden tým, v klasickém venkovním pozemním hokeji postupují týmy dva. Minulý rok tento halový pohár hráli muži z SK Slavia, kdy se účastnili turnaje v Chorvatsku. V roce 2019 se sešívaní zúčastnili druhé nejvyšší skupiny v Evropě jménem Club Trophy. Tuto skupinu si vybojovali rok předtím, když postupovali z prvního místa z třetí divize. Bohužel ve vysoké konkurenci slávisté neuspěli a skončili na sedmé, sestupové příčce. Pokud vás zajímá, jak to probíhalo minulý rok, přečtěte si článek zde. Letos HC 1972 Rakovník bude opět bojovat v Bulharsku v třetí skupině, tzv. Club Challenge I.

V této kategorii se hráči Rakovníka utkají s klubovými mistry dalších zemí. Ve skupině mají Bulharsko, Itálii a Ukrajinu. Ve skupině „B“ jsou kluby ze zemí Walesu, Dánska, Maďarska a Skotska.

Rozpis utkání (začátky zápasů jsou uvedeny v bulharském času, plus hodina oproti České republice)

Pátek 14.2.

12:00 HC 1972 Rakovník : HC OKS-SHVSM Vinnitsa (UKR)

17:30 HC Bra (ITA) : HC 1972 Rakovník

Sobota 15.2.

12:45 HC 1972 Rakovník : FHC Slavia 1921 (BUL)

Dále se bude hrát dle umístění. Celý rozpis turnaje najdete zde. Video přenosy najdete zde.

Pokud se černým ďáblům podaří postoupit, vybojují druhou nejvyšší divizi klubových evropských pohárů sami sobě, protože se jim letos podařilo obhájit titul České republiky.

Ženský klubový pohár se hraje příští víkend v Litvě, kdy hráčky SK Slavia jedou bojovat do druhé nejvyšší divize Club Trophy. Minulý rok v té samé skupině skončily třetí, držme jim letos palce na postup.

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy