Rakovník skončil 5. na klubovém poháru v Bulharsku

Pokud nás naše paměť neklame, naposledy halový klubový pohár hrál HC 1972 Rakovník v roce 2002. Můžeme tedy směle říci, že pro mnohé hráče Rakovníka to byla premiéra na mezinárodním poli. Tento rok zástupce České republiky (vítěz halové ligy 2018/2019) hraje třetí nejvyšší evropskou divizi tzv. Club Challenge I.

Martin Seemann nám popsal své pocity před prvním zápasem.

Pátek 14.2.

HC 1972 Rakovník – HC OKS-SHVSM Vinnitsa (UKR) 5:6

Černí ďáblové začali poměrně dobře, nebojíme se říci přímo skvěle. Již v 9. minutě vedli 3:0. Dvakrát skóroval Martin Seemann, jednou se trefil Josef Trejbal. Posléze se hra začala trochu komplikovat, leč to tak ze začátku nevypadalo… Na konci první čtvrtiny Ukrajinský tým snížil na 1:3.

Z kraje druhé čtvrtiny zvýšil náskok Tomáš Jahoda na 4:1. Obratem Ukrajina snížila na 2:4. Třetí čtvrtina byla zlomová, kdy zahraniční tým zvládl dát dva góly, stav 4:4. Všichni si byli vědomi faktu, že posledních deset minut bude rozhodovat. Ukrajinský tým tři minuty po začátku poslední čtvrtiny proměnil svojí šanci, stav 5:4. Rakovničtí se nenechali zastrašit a srovnali na 5:5 opět díky Martinovi, který v tento zápas vstřelil hattrick. Bohužel nešťastnou chybou, David Kopřiva dostal žlutou a Rakovník dohrával zápas ve čtyřech hráčích. Avšak i při této znatelné nevýhodě se povedlo opět Martinovi Seemannovi dostat do šance, leč ukrajinský brankář špičkou betonu zasáhl a z protiútoku Rakovník dostal čtyři sekundy gól na 6:5.

Nutno podotknout, že za Ukrajinský tým HC OKS-SHVSM Vinnitsa hraje výběr, který tvoří základ národního týmu. Rakovník se rozhodně neměl za co stydět. Předvedl krásnou hru, plnou hezkých kombinací.

Video ze zápasu můžete najít zde.

Oficiální zápisy turnaje (góly, karty) najdete zde.

HC Bra (ITA) – HC 1972 Rakovník 5:4

Tento zápas by se dal shrnout – historie se opakuje. Rakovník sice prohrával již od 3. minuty, leč pár minut nato se Petrovi Procházkovi povedlo vyrovnat. Zkraje druhé desetiminutovky se černí ďáblové dostali do vedení zásluhou Davida Kopřivy a dokonce již v 16. minutě opět byla rozvlněna síť italského týmu. Rakovník vedl 3:1.

Opět nastala kritická třetí čtvrtina, tým Bra vyrovnal na 3:3. O minutu později se Josef Trejbal trefil z rohu – 4:3 Rakovník vedl. Bohužel pak nastala čtvrtá čtvrtina, kde čeští muži dostali dva góly. Tím pádem se Italové ujali vedení 5:4. I když se rakovničtí snažili vyrovnat, nepodařilo se jim to. Zápas tedy skončil prohrou.

Video ze zápasu můžete najít zde.

Oficiální zápisy turnaje (góly, karty) najdete zde.

Sobota 15.2.

12:45 HC 1972 Rakovník – FHC Slavia 1921 (BUL) 17:3

Po dvou prohraných zápasech si muži z Rakovníka chtěli spravit chuť. Bylo jasné, že do horního kříže postupovat již nebudou. Tím pádem se poslední tři zápasy hrálo o udržení ve skupině. Výsledky předchozích zápasů bulharského týmu Slavia 1921 naznačovaly, že půjde o jeden ze snazších zápasů. Výhra černých ďáblů 17:3 také mluví za vše. Již po prvních 10 minutách byl stav 6:1, v poločase bylo skóre 10:1. Ve třetí čtvrtině Rakovník přidal další 3 góly. Poslední desetiminutovku bulharský tým přidal sice 2 góly, avšak čeští hoši je přehřáli i v poslední čtvrtině a finální skóre bylo pro rakovnické vysoké 17:3.

Góly:

6x Martin Seemann

3x Štěpán Klaban

3x Josef Trejbal

2x Tomáš Jahoda

1x Radek Ostaš

1x Petr Procházka

1x Josef Dašek

1x Thang Duong Tran

Video ze zápasu můžete najít zde.

Oficiální zápisy turnaje (góly, karty) najdete zde.

HC 1972 Rakovník – Western Wildcat HC (SCO) 4:2

Tento zápas byl první ve skupině „C“, hrálo se o udržení. Již v 8. minutě zásluhou Davida Kopřivy vedl Rakovník. Gól byl vstřelen ze hry. Ve druhé desetiminutovce divoké kočky ze Skotska srovnaly na 1:1. Naštěstí ve třetí čtvrtině muži z Rakovníka vstřelili další dva góly, stav zápasu 3:1. Hned na začátku poslední čtvrtiny došlo k pojištění výsledku z hokejky Tomáše Jahody (gól z rohu), Rakovník vedl 4:1. Tři minuty před koncem Skotové sice snížili na 4:2, ale to již nic neměnilo na tom, že HC 1972 Rakovník vyhrál svůj druhý zápas.

Video ze zápasu můžete najít zde.

Oficiální zápisy turnaje (góly, karty) najdete zde.

Neděle 16.2.

HC 1972 Rakovník – Soroksari HC (HUN) 10:1

Tento maďarský tým hrál v průběhu turnaje docela pěkné zápasy, kdy sice prohrával, ale maximálně s jednobrankovým rozdílem. Bylo tudíž jasné, že to nebude úplně jednoduché utkání. V osmé minutě díky střele z rohu vedl Rakovník 1:0 zásluhou Tomáše Jahody. Maďarský tým srovnal dvě minuty nato. Druhá čtvrtina rozhodla celý zápas, HC 1972 Rakovník střílel bez zastavení. Góly padly v 12., 13., 18., 19. a 20. minutě. V polovině zápasu byl tedy výsledek vysoko 6:1. Ve třetí čtvrtině padly další čtyři góly, dva do sítě Rakovníka, dva do sítě maďarského týmu. V poslední čtvrtině černí ďábli přidali ještě dva góly, výsledné skóre zápasu 10:1.

Video ze zápasu najdete zde.

Zápis zápasu najdete zde.

Shrnutí:

Škoda dvou počátečních proher, kdy Rakovník vysoko vedl, ale bohužel náskok neudržel a soupeř ho na konci přehrál. Poslední tři zápasy byly již plně pod taktovkou černých ďáblů. S přehledem vyhráli skupinu „C“ a celkově se umístili na 5. místě. Skupinu tím pádem udrželi, a i příští rok budou opět hrát třetí divizi – Club Challenge I. Hráči HC 1972 Rakovník nabrali velmi cenné mezinárodní zkušenosti, které se jim budou hodit příští rok. Slovy předsedy oddílu Josefa Ostaše: „Příští rok si věříme na postup.“ Níže se můžete ještě podívat na rozhovor s kapitánem Radkem Ostašem.

Celkové informace o turnaji se dozvíte zde.

 

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy