Ženy Slavie odjíždějí na druhou nejvyšší evropskou soutěž

Ve čtvrtek 20. února odlétají ženy Slavie na evropský klubový pohár divize Trophy do litevského města Siauliai. Turnaj se koná od 21. do 23. února a naše holky čekají ve skupině týmy HC Douai (Francie), Waterloo Ducks HC (Belgie) a domácí Šiauliai Ginstrekté.

Belgičanky vloni sestoupily z nejvyšší soutěže a jsou favoritkami skupiny. Slavistky sehrají dva první zápasy v pátek ve 12.00 a 17.30, poslední utkání ve skupině se hraje v sobotu ve 12.45. Tým má za sebou velmi úspěšnou sezónu, během které nejenom že obhájil domácí titul, ale v základní části nastřílel soupeřkám parádních 92 branek. Z toho 34 branek měla na svém kontě Adéla Lehovcová, která bohužel kvůli zranění kolene z finálového zápasu ligy nebude moci na poháru nastoupit. Tým má však řadu dalších opor, a to nejenom v obranné, ale i útočné fázi a také dvě výborné brankařky. Zkušené hráčky a reprezentantky doplňují dvě velmi mladé pozemkářky, a to sedmnáctileté Natálie Hájková a Magdaléna Šmídová. Obě dvě se zařadily mezi nejlepší střelkyně ligy.

„Ačkoliv máme zraněnou Bížu a další tři holky ze základu aktuálně hrají v zahraničí (Nováková Veronika, Nováková Natálie a Babická Nikol), je tým velmi silný. Všechny holky zvládají připravené taktické varianty a dokáží se prosadit i individuálně. Zejména naše obránkyně jsou vynikající v soubojích jeden na jednoho, což nám v útočné fázi pomáhá v přečíslení. Věřím, že jsme schopné odehrát všechna utkání s maximálním nasazením a že se zařadíme mezi nejlepší týmy turnaje,“ odjíždí s pozitivním naladěním trenérka Karolína Kříženecká.

Sestava:

Vančurová Andrea, Matoušková Linda – brankařky, Mejzlíková Tereza, Neusser Jindřiška, Dukátová Kamila – obrana, Capouchová Renata, Hájková Natálie, Šmídová Magdaléna, Kučerová Veronika, Kučerová Michaela – útok.

Více informací (rozpis zápasů, góly, karty) najdete zde.

Lenka Jeřábková & Karolína Křízenecká

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy