Hokej na zemi je stále s námi

Hokej na zemi je s vámi i v časech, kdy se svět sportu na celém světě skoro úplně zastavil. Platí to i pro pozemní hokej. Olympijské hry Tokyo 2020 byly odloženy na příští rok. Nominace týmů i rozhodčích zůstává stejná. Český sudí Jakub Mejzlik trénuje dál. Pracuje na fyzičce i na postřehu se zajímavou pomůckou.

Krize nás omezuje, ale zároveň se právě v krizi rodí budoucí úspěch. Při hledání inspirace můžete začít třeba četbou knihy renomovaného kouče Marca Lammerse – Vítězové mají plán, poražení výmluvu. Díky Kateřině Klabanové je teď dostupná i v českém překladu. A exkluzivně pro Vás shrnul Marc Lammers svou knihu do čtyřminutové motivační řeči!

Po basketbalistovi Jaromír Bohačík a skateboardistovi Martin Pek si tentokrát vůbec poprvé v životě vyzkoušela pozemní hokej naše nejlepší zápasnice, vicemistryně Evropy Adéla Hanzlíčková. Podívejte se, jak jí to šlo s hokejkou a míčkem a co se jí na pozemáku líbilo nejvíc.

Trenér Chris Faust o něm řekl, že je ve své zemi hráčem tisíciletí, jeden novinář zase že je to rakouský Messi. Benjamin Stanzl sbírá poklony a taky halové tituly. Před dvěma lety dovedl svou zemi až na samotný vrchol, k titulu mistrů světa i Evropy.

Soutěže v pozemním hokeji se v nouzovém stavu zastavily, může se stát, že letos nebudou vyhlášeni mistři. A tak se vraťme v čase o celých osmdesát let zpět. V archivu jsme našli záběry z protektorátního finále mezi Podolím a Karlínem v roce 1940.

Premiéra je na ČT sport v pondělí 20. 4. v 16:25, repríza ve čtvrtek 30. 4. v 14:20. Na internetu najdete 75. díl Hokeje na zemi (stejně jako všechny předcházející) pod linkem:

https://www.ceskatelevize.cz/ivy…/10552610198-hokej-na-zemi/

Dobrou zábavu přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy