Hokej na zemi: 40 let od olympijského stříbra

Vzpomínky na Moskvu, Laciná a Plochý do Hoofdklasse, pozemák vs. florbal, plavec Micka se zahnutou holí, kemp ČSPH v Rakovníku, skills z MS 2014

U srpnového Hokeje na zemi (6/2020) se nudit nebudete: 

  • Od senzačního stříbra československých pozemkářek na olympijských hrách v Moskvě uplynulo na konci července přesně 40 let. Dobových televizních záběrů se moc nedochovalo, ale přece se nám v archivu podařilo znovuobjevit pár zajímavostí, třeba rozhovor s trenérkou Evou Maříkovou před odjezdem na turnaj, nebo reakci kapitánky Berty Hrubé po stříbrném utkání s Polskem. A o své vzpomínky se s námi podělila jedna z klíčových hráček týmu Jiřina Kadlecová.
  • Dlouho se zdálo, že je to pro hráče z České republiky nesplnitelná meta. Nejlepší ligová soutěž světa teď ale otevřela brány hned dvěma z nich. Nizozemskou Hoofdklasse budou od nové sezony hrát Kateřina Laciná v barvách Larenu a Lukáš Plochý v dresu Almere. Oba dva jsou příkladem toho, že ke splnění každého snu vede cesta, ale je potřeba talent, píle, odvaha, vytrvalost i štěstí.
  • V naší rubrice Z druhé strany už jsme měli basketbalistu, kajakářku, zápasnici nebo dva parkurové jezdce. Tentokrát nabídku vyzkoušet si pozemní hokej využil plavec Jan Micka. Ve volném stylu nemá v Česku konkurenci, jak to ale dvojnásobnému účastníkovi olympijských her šlo se zahnutou hokejkou a míčkem?🙂
  • Místo krátké hokejky dlouhá hůl, místo tvrdého míčku lehký balónek s dírkami. České reprezentantky v pozemním hokeji vyzvaly na souboj florbalistky Tigers. A s nezvyklým náčiním se jim proti osminásobným mistryním republiky nevedlo vůbec špatně. Kdo dal góly pozemkářek, jak se chytalo bez hokejky brankářce Kristýně Šafaříkové a bude odveta?
  • Tradiční kemp ČSPH nabídl více než stovce dětí s různých klubů strávit spolu pět dní v Rakovníku. Co se dětem nejvíc líbilo, v čem se zlepšily a jak jejich posun hodnotí šéftrenér mládeže ČSPH Tomáš Babický? 
  • Při závěrečném ohlédnutí do minulosti se tentokrát vrátíme jenom o šest let zpět. Mistrovství světa v Haagu v roce 2014 nabídlo vítězství Australanů a domácích Nizozemek, a taky spoustu ukázek dechberoucího umění nejlepších hráčů světa s hokejkou a míčkem. Podívejte se!

Premiéra nového Hokeje na zemi je v sobotu 8. 8. v 13:20 na ČT sport, repríza pak pro nespavce 9. 8. v 4:35.

A samozřejmě pořad (stejně jako všechny předcházející od roku 2013) můžete kdykoliv zhlédnout na i-vysilání ČT pod linkem

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/

Příjemnou zábavu přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy