Hokej na zemi: 10.10. v 10:10

FIH Pro League, hokejová rodina v Kbelích, portrét Reinharda Nicklase, finále LOH 2008, americký fotbalista Tomáš Svoboda, Hertzberger a jeho tomahawk.

Premiéra nového dílu je v televizi na ČT sport v sobotu 10. 10. v 10:10, dívejte se i na i-vysíláni ČT pod linkem https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/ 

Podívejte se na menu 80. dílu Hokeje na zemi:

  • Přes půl roku se kvůli koronavirové pandemii nehrála mezinárodní Pro League, soutěž se z jedné sezony protáhne na dvě. Návrat obstaraly v dvojzápasech mužské a ženské reprezentace Německa a Belgie. A na hřišti v Düsseldorfu se bylo na co dívat. 
  • Říká se jí tomahawk. Střela bekhendem, tedy přes ruku patří k tomu nejúchvatnějšímu, co současný pozemní hokej nabízí. Fanoušci ji milují, brankáři nenávidí. Možná nejlépe na světě ji ovládá nizozemský útočník Jeroen Hertzberger. Před časem k ní natočil instruktážní video. Podívejte se, jak na to!
  • V dětství si vyzkoušel množství sportů, až zakotvil u amerického fotbalu. Tomáš Svoboda v něm u nás patří k nejlepším a dotáhl to až na kapitána české reprezentace. Proslulý tvrďák přijal naši výzvu a na chvíli vyměnil chrániče a šišatý míč za pozemkářskou hůl a kulatý míček. Mentorem i soupeřem zároveň mu byl brankář Bohemians Petr Větrovský. Co myslíte, dal mu Tomáš aspoň jeden gól?
  • Po otci, někdejším fotbalistovi plzeňské Viktorie, má německé jméno i příjmení, srdcem i duší je ale pozemní hokejista Reinhard Nicklas – jak uvidíte i uslyšíte – Čech jak poleno. Osmadvacetiletý útočník Litic patří už řadu let k nejlepším střelcům v extralize a také k málu hráčů, kteří mají titul se dvěma různými kluby – ligu totiž vyhrál i se Slavií Praha.
  • Sokol Kbely, to je jedna velká hokejová rodina. Byli jsme se podívat na tréninku oddílu pozemního hokeje, kde se za několik let ztrojnásobil počet dětí. Už je jich tam víc než sto! Podívejte se, jak důležitou roli hraje dobrovolnická práce rodičů! 
  • Z pozemkářského archivu jsme tentokrát vytáhli dvanáct let staré záběry z finále turnaje mužů na letních olympijských hrách v Pekingu z původním českým komentářem. Němci porazili v taktické bitvě Španěly. O jejich zlatu rozhodl jediný gól – dal ho Christopher Zeller z trestného rohu.

Pořad má i několik repríz: v neděli 12. 10. v 5:05, ve středu 14. 10. v 11:15 a v neděli 18. 10. v 9:20.

Příjemnou zábavu přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy