Česká republika je součástí dalšího Erasmus+ programu

Další program Erasmus+, kterého budeme jako český hokej součástí, se soustředí na mladé, kteří mají ambice zapojit se v rozvoji hokeje mimo hřiště.
„Máme mezi sebou plno mladých chytrých holek a kluků, kteří pomáhají v klubech, federacích či školách po celé evropě a snaží se rozvíjet náš sport. EHF již pořádá Youth Festival, kde se schází mladí a nachází inspiraci zapojit se do vyšších pozic ve svých domácích zemích. Jsou motivováni zajímat se o pozice v předsednictvu klubu nebo také manažerská pozice na svazu či mezinárodních EHF a FIH federacích. Myslím, že je posláním starších a zkušenějších pomoci mladým ambiciózním uchazečům pomoci a zařídit tak lepší budoucnost pro hokej. Z tohoto důvodu jsme se také rozhodl zažádat o evropský garant, který zaštítí 3 letý program pro mladé leadery. Jsem velmi rád, že se tento projekt dostal mezi 315 vybranými z 1142 žádostí. Společně s 5 dalšími národy, EHF, Universitou v Kodani, Sportslnq a Streetgames budeme následující 3 roky vytvářet plán pro youth leadership, který se stane, doufejme, stane osnovami nejen pro mladé na hokeji, ale také v jiných sportech.“ vyjádřil se k programu Gino Schilders.
„Chtěl bych také veřejně pogratulovat českému zástupci, kterým je Marek Zgraja z SK Slavia Praha. Marek se již dlouho aktivně zapojuje v dobrovolných činnostech na svazu i ve svém klubu a ukázal velký potenciál pro rozvoj hokeje.“ dodal.
Hokejové federace zapojené do programu jsou Polsko, Švédsko, Dánsko, Ukrajina, Wales a Česká republika.
Program začíná 1.1.2021 a končí 31.12.2023.
Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy