SpS a SCM trénují online!

Situace kolem korony omezuje nás všechny, proto musíme být kreativní a nacházet cestu, jak i nadále trénovat pospolu a udržovat se fit. Mládežnické výběry chlapců a dívek SpS a SCM se od konce podzimních prázdnin připravují distanční formou. 2 x týdně se „potkávají“ přes Zoom a posilují společně z obývacích pokojů s kondičními trenéry. Jana Pacáková – skupina dívky, Marek Brada – skupina chlapci, uzpůsobené věkovým kategoriím U14 a skupiny U16 a starší.

Hráčky a hráči mají prostor pracovat na individuální technice, buď podle zadání trenérů nebo samostatně. K dispozici mají také tréninkový plán, podle kterého se mohou připravovat. Ten musí sladit s klubovými trenéry, aby nedošlo k přetrénování apod.
Širší výběry U18 připravující se na U18 ME mají samostatné online setkání s hlavními trenéry Tomášem Babickým a Petrem Bodnárem. Online hodiny mají edukační podtext. Zeptali jsme se Elišky Jindrákové, hráčky SpS Praha z klubu HC Bohemians, jak vnímá online tréninky ona.

Jak ti vyhovuje distanční forma a co online tréninky?

„Je jasné, že bychom všichni byli radši na hřišti, ale myslím si, že je dobře, že máme tréninky online. Dvakrát týdně máme kondiční trénink, což je dle mého názoru velmi dobré, abychom si udrželi kondici a zároveň máme šanci si vyzkoušet různé typy posilování a aerobiku, které bychom normálně nestihli. Hokej mi také vcelku vyhovuje, protože máme zadané cvičení, které můžeme dělat kdykoliv v průběhu týdne a můžeme ho kombinovat s hokejovými cvičeními od našich klubových trenérů. Také jsme dostali odkazy na různá cvičení s hokejkou a na koordinaci, které jsou pojaty zábavnou formou.“

Jak se v této době motivuješ k tréninkům a vlastní aktivitě?

„Musím říct, že ze začátku to pro mě bylo těžké. Do ničeho se mi nechtělo, ale poté co jsem pravidelně začala chodit na online kondiční tréninky s Janou, se mi už dařilo lépe. Pro mě je velmi důležité každý den si napsat a rozvrhnout, co musím ten den udělat. Plánuji si nejen školu, ale i tréninky a běh. Snažím se nedávat si úkoly, které nemám šanci stihnout, spíše naopak. Plánuji si jen to nutné a když už mám vše hotové tak si jdu s dobrým pocitem zaběhat nebo zacvičit. Také mi v tom pomáhá moje sestra, která mě vždy motivuje a jde sportovat se mnou. Jsem velmi ráda za online kondiční tréninky, protože z Jany vždy vyzařuje radost, pozitivní energie a část z toho se na mě vždy přenese.“

Veronika Decsyová

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy