Hokej na zemi: Laciná, Kopřivová, bundesliga, repre

Katka Laciná o sezoně v Hoofdklasse, Tereza Kopřivová o trofejích z americké NCAA, TOP 10 gólů EHL, Final 4 bundesligy, příprava reprezentace mužů a U18 na mistrovství Evropy.

Třetí Hokej na zemi v roce 2021 má na ČT sport premiéru v pátek 14. 5. v 17:20. Televizní reprízy uvidíte v úterý 18. 5. v 14:55 a v pátek 21. 5 v 11:00. A kdykoliv k zhlédnutí zde

(https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/)

Podrobněji z menu:

  1. S Kateřinou Lacinou jsme si po její první sezoně v nejlepší klubové soutěži na světě povídali o jejím přínosu pro Laren, o taktice i tempu hry v Hoofdklasse, a také třeba o tom, kolik kilometrů v průměru naběhala za jeden zápas. Co myslíte, kolik? Podívejte se a pozorně poslouchejte!
  2. Česká – plně amatérská – extraliga by se měla rozběhnout na konci května, v Německu už poloprofesionální soutěž, která trvala dva roky, skončila. A Final Four v Mannheimu přineslo jednu velkou premiéru. Poprvé v historii jsou totiž mistryněmi hráčky Düsseldorfu, bundesligu mužů vyhrál podeváté Rot-Weiss-Köln. 
  3. V roce 2013 byli čeští reprezentanti mezi osmi nejlepšími týmy Evropy, pak ale národní tým zažil nečekaně strmý pád. Letos budou Češi poprvé v historii hrát až třetí divizi kontinentálního šampionátu. A věří, že se v portugalské Lousadě odrazí ode dna a zase se vrátí do širší evropské špičky.
  4. Trénují už také kluci, kteří se chystají na ME U18 divize B ve Vídni. Byli jsme se za nimi podívat v Nymburce. Jak během uzávěry trénovali, v čem se potřebují zlepšit a jaké jsou jejich cíle?
  5. Před půl rokem jsme v Hokeji na zemi odvysílali reportáž o brankářce Rakovníka Tereze Kopřivové, která i prostřednictvím veřejné sbírky sháněla potřebné finance, aby mohla hrát hokej a studovat na americké univerzitě. Podařilo se, Tereza získala plné stipendium na čtyři roky a po prvním semestru se z Limestone University vrátila domů ověnčená hned několika individuálními hokejovými cenami.
  6. Letošní Evropská hokejová liga mužů a žen proběhla v minimalistickém formátu, v Amsterdamu se hrálo rovnou Final 4. V minulém dílu jsme vám přinesli podrobnou reportáž, ale zdaleka neukázali vše! Vybrali jsme pro vás 10 nejhezčích gólů ročníku.

Příjemnou zábavu přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy