Report z přípravy reprezentace žen proti Polsku

Od pátku do neděle nastoupily naše reprezentantky celkem ke třem zápasům proti polské reprezentaci, která přijela za naším týmem do Prahy. Po důkladném otestování stihly ještě oba týmy rychlý trénink v pátek dopoledne, poté už zbývalo jenom odehrát zápasy. Páteční zápas byl ovšem netradiční. Vysílal se na kanálu Sport5, kde jej mohli fanoušci živě sledovat. Pokud jste nestihli, nezoufejte! Zápas bude mít čtyři reprízy (29.5. ve 20:45, 30.5. v 19:45, 31.5. ve 13:15, 1.6. v 18:45). Všechny tři zápasy jsou také dostupné ke zpětnému zhlédnutí na aplikaci Watch.Hockey a poslední z nich také na svazovém YouTube kanálu.

Pátek 28.5. Česká republika vs. Polsko 1:1
Za lezavého sychravého počasí naše dívky nastoupily k prvnímu duelu proti Polsku. Zápas sloužil jako rozehrání a bylo to znát. Tempo hry bylo pomalejší a střel na bránu byla pouze hrstka. I přes nepříznivý začátek v podobě gólu z penalty, jež český tým obdržel v první čtvrtině, si děvčata odnesla ze zápasu bod za remízu. A to zásluhou osmnáctileté záložnice Zuzany Semrádové, která v posledních minutách čtvrté čtvrtiny vstřelila vyrovnávající gól.

Sobota 29.5. Česká republika vs. Polsko 0:0 (8:7)
Druhý zápas již nabral závratnější tempo. Po vyjasnění nedorozumění ve strategii se týmy utkaly v druhém zápase proti dravým polkám. Na obou týmech bylo vidět tolik potřebné rozehrání, druhý duel už nabídl více šancí. I přes rozdíl v čase na balónu, který byl v náš prospěch, stav až do konce utkání zůstal 0:0m a to i díky naší skvěle chytající brankářce Rozárii Mrázové. Po uplynutí základní hrací doby oba týmy souhlasily se sérií pěti nájezdů, které měly rozhodnou o vítězi. Byl to napínavý boje, a po přidaní několika nájezdů z důvodu nerozhodného stavu, si naše dívky odnesly výhru 8:7. 

Neděle 30.5. Česká republika vs. Polsko 1:3 (1:0)
Poslední duel prodlouženého víkendu byl neoficiálním zápasem a oba týmy se do něj vrhly po hlavě. Bojovnost týmu jako by každým zápasem o stupínek vzrostla a počet šancí tomu odpovídal. I přes fakt, že toto byl třetí zápas v pořadí ve sledu tří dní, na dívkách nebyla únava téměř znát. Ze zápasu si náš tým odnesl prohru 1:3, avšak mnozí vidí v týmu posun například v komunikaci, která naším dívkám již od začátku dělala problémy. Jediný gól vstřelila šestnáctiletá Kateřina Topinková z trestného rohu. Stejně jako předchozí den oba týmy souhlasily se sérií pěti nájezdů, která byla v tomto případě o poznání kratší. Zásluhou Veroniky Přibíkové, která do branky dotlačila jediný gól a brankařky Kristýny Šafaříkové, která udržela čisté konto, jsme v nájezdech opět zvítězily, a to výsledkem 1:0.

K pomyslnému mikrofonu jsme si poté pozvali střelkyni jednoho z dvou gólů, Kateřinu Topinkovou, a zeptali se jí na pár otázek:

Jak se ti hrálo?
,,Se svým výkonem nejsem spokojena. Balónky mi odskakovaly, neběhalo mi to podle představ, pozičně je také na čem pracovat… Nezbývá nic jiného, než se z chyb poučit a zapracovat na tom, aby se postupem času minimalizovaly.“
Jak se v týmu cítíš?
,,V týmu se cítím vždy naprosto skvěle. I přesto, že jsou v něm veliké věkové rozdíly, tak se bavíme všechny dohromady a v kabině to sedí. Nemůžu si stěžovat.“
Kde si myslíš, že má tým rezervy?
,,Rezervy určitě máme, největší problém (z mého pohledu) nám dělá komunikace, na té musíme zapracovat. Držení balónku v zápasech také nebylo naší silnou stránku.“
Jaké jsou plány do budoucna?
,,Plán do budoucna je jasný, probojovat se na LOH v roce 2028. Doufám a věřím v to, že za 7 let se zvládne náš tým dostat do opravdu excelentní vrcholové formy a budeme co nejúspěšnější. Dovolím si mluvit za tým a říci, že jsme pro to připraveny udělat maximum.

Ženský národní tým čekají ještě další přípravné zápasy, předtím, než omlazený kádr nastoupí v srpnu na mistrovství Evropy divize B na domácí půdě klubu SK Slavia Praha.
Děkujeme všem fanouškům za podporu a budeme se na vás těšit v srpnu.

Kristýna Šafaříková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy