U19 dívky – Francie 3:3

Po druhého zápasu turnaje Češky nastoupily po pondělním volném dni. Den plný odpočinku byl
výhodou, protože před dívkami stál náročný soupeř z Francie, který již v turnaji porazil Itálii.

Do zápasu dívky nastoupily slibně. Držely soupeřky pod tlakem a v první čtvrtině si vytvořily tři trestné rohy. Bohužel ani jeden neskončil brankou. První gól zápasu do branky dotočila zobáčkem
Kateřina Topinková, čímž poslala Českou republiku do vedení 1:0. V první čtvrtině byla dominance
České republiky znát, Francouzky do české čtvrtiny pronikaly velmi zřídka.

V druhé čtvrtině se hráčky Francie vzpamatovaly a první minuty se odehrávaly v jejich režii. V těchto minutách přišel i vyrovnávací gól, kdy Francouzky skórovaly z trestného rohu tečovaném českou hráčkou. Následující minuty probíhaly ve znamení rohů atakujících naši branku. Francie nejdříve obdržela zelenou kartu a poté i další trestný roh. Tentokrát však tuto standardní situaci neproměnily. Další trestný roh následoval krátce poté. Opět neproměněn, tentokrát zásluhou brankářky Kristýny Šafaříkové, která odolala několika francouzským dorážkám. I poslednímu ze série francouzských rohů naše dívky zdárně odolaly. Poté opět hra nabrala vyrovnané tempo, až do chvíle, kdy Kateřina Topinková poslala balónek do francouzské branky těsně nad ramenem brankařky, čímž zvýšila na 2:1.

Poločas zápasu byl tak zakončen za stavu 2:1. Třetí čtvrtina pro Češky nezačala nejlépe. Hra byla z české strany ospalá a to se odrazilo i na stavu. Pár minut od začátku třetí čtvrtiny Francouzky vyrovnaly backhandem na 2:2. Po vyrovnání se hra opět začala přelévat z poloviny na polovinu. Oba týmy si vytvářely šance ze hry, žádná však nebyla úspěšná. Teprve v 38. minutě Natálie Hájková vnikla do soupeřova kruhu a nádherným backhandem opět Češky poslala do vedení. Třetí čtvrtina se tak táhla ve znamení českého vedení.

Do posledních patnácti minut zápasu oba týmy nastupovaly se značnou únavou. Hokej se hrál ve vysokém tempu a na dívkách se začala podepisovat náročnost hry. Opět stačilo prvních pár minut a do české brány padla vyrovnávající branka. Stav zápasu 3:3 a čas ubíhal neúprosným tempem. Oba týmy se v tento okamžik zarytě snažily dotlačit do branky vítězný gól. Bohužel žádný z pokusů našich dívek nebyl úspěšný, a to ani trestný roh Češek, který zazvonil tyčí. A tak konečná siréna zastavila stav na tabuli na 3:3. Oba týmy předvedly velmi atraktivní hokej a výsledek zápasu odpovídal odehrané hře.

Na pocity jsme se zeptali Natálie Hájkové, autorky posledního gólu:
,,Dnešní zápas byl velice vyrovnaný, byly jsme víc na balónu a měly jsme hodně rohů, které se
nám dnes nepodařilo proměnit. Měly jsme gólové šance a mohly jsme vyhrát, štěstí nám bohužel
nepřálo. Na zápas s Italkami se připravíme a doufejme, že půjdeme do horního kříže.“

Góly:
Kateřina Topinková 2x, Natálie Hájková

A jak hodnotí zápas Kateřina Topinková?

Kiki Šafařiková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy