Pozemkář Martin Hoffmann na Olympijských hrách v Tokiu

Máme velkou radost, že kromě Jakuba Mejzlíka (psali jsme zde) máme v Tokiu dalšího zástupce naší české hokejové rodiny. Je jím dlouholetý hráč Slavie Martin Hoffmann, který pracuje pro Českou televizi jako sportovní komentátor a novinář.

Česká televize vždy na tyto velké sportovní události vysílá celý štáb komentátorů. Díky ztíženým covidovým podmínkám se letos mohlo podívat do Japonska jenom 30 šťastlivců. Co si budeme povídat, i když je to práce, Olympijské hry jsou pro novináře událostí, na kterou se vzpomíná celý život. Zvlášť, když zpovídáte zlatého Lukáš Krpálka (judo), hned po zisku medaile.

Pro Martina jsou toto první Olympijské hry, kterých se zúčastní přímo z místa dění. V minulých letech byl vždy ve sportovním velíně v Praze, pro Českou televizi pracuje od roku 2008. V Tokiu dostal na starosti sporty: basketball, střelba a judo. Myslím, že Martin vůbec při přidělování sportů netušil, čeho všeho se stane účastí. Myslím, že naši sportovní fanoušci by dali nevím co, aby mohli být u zisku dvou zlatých medailí a jedné stříbrné. Naši reprezentanti basketbalu se také nemusí za nic stydět, i když nepostoupili ze základní skupiny, předvedli krásný výkon.

Kromě vybraných sportů, bude také komentovat finále Olympijských her v pozemním hokeji spolu s Michalem Dimitrovem, se kterým pro vás léta připravuje magazín Hokej na zemi. Finále mužů se hraje 5. srpna od 19 hodin (českého času), finále žen den poté 6. srpna také od 19 hodin českého času. Oba přenosy se budou vysílat na ČT Sport.

Martin hraje pozemní hokej od svých 6 let a se svým týmem Slavia Praha získal 10 titulů mistra České republiky. Držíme Martinovi palce, ať se jeho pracovní cesta vyvede na jedničku!

Lenka Jeřábková

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy