ME ženy: První zápas proti Rakousku remíza

A je to tady. První den Mistrovství Evropy žen, které se koná v Praze, je u konce. Během dne se na hrací ploše vystřídaly všechny týmy a o krásné hokejové momenty nebylo nouze.

Na co se ale všichni diváci velice těšili, byl zápas naší reprezentace proti Rakousku. Kde se některé hráčky střetly s bývalým trenérem Christoferem Faustem, s kterým právě na slávistickém hřišti v roce 2015 slavily postup do „A“ divize.

Před začátkem zápasu proběhlo malé poděkování hráčkám Adéle Bížové, Tereze Mejzlíkové a Jindřišce Neusser, za 150 odehraných zápasů v národním dresu.

ČR – Rakousko 2:2

České hráčky začaly zostra trestným rohem již ve druhé minutě utkání, který se jim však nepodařilo proměnit. O deset minut později se po stejné situace radovaly z gólu hráčky Johanny Czech Rakušanky. Druhá branka zápasu na sebe nechala čekat do 34. minuty utkání, kdy Tereza Mejzlíková dostala míček za záda rakouské brankářky. O tři minuty později si však jednobrankový náskok vzalo Rakousko nazpět a zvýšilo na 2:1. Zkraje poslední čtvrtiny vyrovnala Natálie Nováková na 2:2, ale i přes velkou podporu fanoušků se hráčkám ze srdce střední Evropy nepodařilo urvat vítězství. Oba týmy si tak z prvního turnajového dne odnášejí remízu.

Branky:
Tereza Mejzlíková, Natálie Nováková

Fotogalerie zde.

Na další český zápas se můžete těšit
17. 8. od 19:00 s Běloruskem
18. 8. od 19:00 s Francií

dále dle umístění.

Vzhledem k nutnosti regulovat kapacitu areálu v souladu s vládními opatřeními, doporučujeme všem návštěvníkům provést rezervaci a nákup vstupenky předem ZDE

A jak vypadaly předchozí zápasy?
Rusko – Wales 0:2

Zápasem Ruské federace proti Walesu odstartovalo v neděli na pražské Slavii Mistrovství Evropy žen. Wales, jenž držel většinu zápas pevně pod kontrolou, vyhrál zaslouženě 2:0. Góly vstřelily hráčky Phoebe Richards a Isabelle Howell. Vedle branek přinesl tento střet také úctyhodné množství šesti rozdaných karet.

Polsko – Litva 2:0

Druhý zápas turnaje mezi Polskem a Litvou byl očekáván jako jednoznačná záležitost. Litevský tým však ukázal, že je v druhé divizi právem a reprezentantkám Polska nedal nic zadarmo. Rozhodl úsek mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou, kdy polské hráčky Magdalena Zagajska a Marlena Rybacha vstřelily dvě branky, které rozhodly celý zápas.

Bělorusko – Francie 1:2

Ve třetím zápase se proti sobě postavil tým Běloruska a Francie. I přes prvotní tlak francouzských hráček to byly právě hráčky Běloruska, které ve dvanácté minutě vybojovaly trestný roh, který nekompromisně proměnila Krestsina Papkova. Ve třetí třetině nabraly opětovně Francouzky chuť do zápasu a ve 37. minutě skórovala Victoire Arnaud tvrdou střelou k tyči. Pouhých pár minut před závěrečným hvizdem zakončila backendovým úderem hráčka Yohanna Lhopital a poslala Francii do vedení. Tento výsledek si země galského kohouta již dokázala udržet a odnáší si tak z prvního zápasového dnu vítězství 2:1.

Zítra se můžete přijít podívat na zápasy od 16:45 na Wales a Litvu a poté na Polsko a Rusko od 19:00.

Kristýna Rýcová, Adéla Dražinová, Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy