ME ženy: remíza proti Rusku

V posledním turnajovém zápase se na výročí okupace Československa v roce 1968 proti sobě postavily týmy z Ruska a Česka.

Na první gól si museli diváci počkat do 18. minuty, kdy hráčka s číslem 21 Natálie Nováková protlačila míček za záda brankářky Sborné. Vyrovnání přišlo ve 23. minutě, kdy po trestném rohu skórovala ruská hráčka Bogdana Sadovaia. Osm minut před koncem třetí čtvrtiny dostala s trochu štěstí za záda brankářky Barbory Čechákové míček Iuliia Sartakova a naklonila vývoj zápasu na stranu ruské reprezentace. Již to vypadalo, že si výhru 2:1 zvládne ruská reprezentace pohlídat, ale sedm vteřin před koncem české hráčky získaly možnost vyrovnat skóre trestným rohem. Vteřinu před koncem se povedlo kapitánce Tereze Mejzlíkové prostřelit brankářku a vyrovnat stav utkání.

Oba týmy si tak z posledního zápasu odnášení jeden bod a celkové skóre 2:2. V zápase bylo také rozdáno úctyhodných 7 žlutých a 3 zelené karty.

Česká reprezentace se díky tomuto výsledku umístila na šesté pozici a je tak bohužel z boje o kvalifikaci na Mistrovství Světa. Ruské reprezentantky se naopak umístily na pátém, tedy posledním postupovém místě.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy