Tj Plzeň Litice – Slagelse HC 5:0

Dlouho očekávaný turnaj na evropské úrovni je tady. Původně EuroHockey Club Trophy II. se měl hrát v Irsku v květnu v roce 2020. Turnaj se poté přesunul na duben, kde se již Litice přihlásili o pořadatelství, ale i tento termín byl kvůli covidu přesunut.
Dnes již mohl odstartovat a hned se začalo ve velkém stylu. V úvodním zápase se představily dva temperamentní týmy, portugalský tým Casapia a italský tým Amsicora, kde zápas skončil remízou 1:1.

Na řadu přišel zápas domácího týmu TJ Plzeň Litice. První poločas byl trošku vyčkávací. Jak dánský tým, tak i tým Litic spíše kontroloval hru soupeře a sledoval, jak se protihráči představí.
Nevěděli jsme o soupeři takřka nic. Trošku byla znát i nervozita,“ hodnotí start zápasu Nicklas Reinhard, střelec prvního gólu. Do šatny domácí tým odcházel s jedno gólovým rozdílem.

Do další části zápasu tým Litic vstoupil s větším sebevědomím. Koncentraci a přesnou hru neopustili do konce zápasu. K vidění byly krásné akce, ukázněná hra a tah na branku. Rozjetý žluto modrý vlak se nezastavil až do konce zápasu. Pěti gólový rozdíl mluví za vše.

Hlavní trenér Tomáš Levý hodnotí zápas: „Jsem rád, že se turnaj mohl konečně uskutečnit. Po tak dlouhém čekání, rok a půl je dlouhá doba. Hráči celou tu dobu na sobě makali, aby v nich vydržela ta energie a nasazení. Od začátku drželi zápas pevně ve svých rukou a na mě bylo jen, je lehce korigovat. Bylo vidět, že se hráči na zápas těšily. Mám z předvedeného výkonu radost.“

A co Litice čeká zítra?
zápas od 16:30 proti Casapia
a po zápase koncert skupiny Hop a Šavani.

Martina Babická

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy