Litice: třetí den a třetí výhra

Do posledního zápasu ve skupině vstoupil  tým Litic motivovaně. V třinácté minutě byl první důvod k radosti, kdy zatím nejlepší střelec turnaje Reinhard Nicklas umístil balónek do italské branky.  Soupeř se své chvíle střelit branku dlouhou nevyhýbal a už v patnácté minutě si vybojoval penaltu, kterou proměnil. Na vyrovnávací gól se dlouhou nemuselo čekat. O dvě minuty později zasadil branku při trestném rohu přesnou taženou puší Jakub Koryťák.
Litičtí hráči opět předvedli aktivní a sebevědomou hru. Italům nedali příliš prostor pro kombinaci, takřka u každého balónu žlutomodrý hráč, kterého zdvojoval hned druhý. V tempu nepolevili a následovala další branka od Ondřeje Sochora. Do šatny se šlo s klidným výsledkem 3:1.

V druhém poločase jsme opět mohli vidět bojovnost, nasazení a kombinační hru. S ledovým klidem si litický tým s Italy pohrával po celé ploše hřiště. Nicklas se nemýlil a v 47 minutě trefil balónek ze vzduchu. Ochozy se radovaly i o minutu později, kdy skóroval Eduard Gerlický.  Italové ještě zabojovali a dali gól do domácí sítě. Gólů do litické branky mohlo padnou více, nebýt úspěšných zákroků brankáře Tomáše Nečase, který tým podržel.

Poslední gól byl jako z učebnice, kdy přihrávkami hráči překonali soupeře a poslední nahrávka od Eduarda našla Michala Bártu, který poslal míč do prázdné branky.

Spokojenost neskrýval trenér Tomáš Levý: „Je za námi třetí hrací den, tři vítězství a veliká radost. Jak se říká, byl to třetí kritický den. Na hráčích byla znát lehčí únava. Ale i tak jsme ovládli hru a dotáhli to do úspěšného konce. Víc jsme si nemohli ani přát. „

Zítra finále od 12:30 proti portugalskému týmu Casa Pia Atletico Clube.

 

Martina Babická 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy