Litice: turnaj snů

Bylo to finále s velkým F. První třetina nám úplně nehrála do karet. Ve třetí minutě Litice hned inkasovali první gól z rohu. Pro hráče to byla náročná situace, protože bylo domácímu týmu písknuto za sebou hned několik rohů.  Lehká nervozita a nepřesné nahrávky vyústily v druhý gól pro portugalský tým. Ale pak to přišlo. Neohrožený Eduard Gerlický si vytvořil šanci v kruhu a střelil první gól krásnou bekhendovou střelou. U vyrovnávacího gólu na 2:2 se opět objevil Eduard a to při trestném rohu. Do šatny se šlo za stavu 2:2.

Krasojízda Gerlického pokračovala i v druhé části zápasu, kdy  po důrazném napadání obránců získal balón na svou stranu a neomylně překonal brankáře a zasadil ráznou střelu do bednění. Ve stavu 3:2 pro domácí tým se rozhodli Portugalci vyndat brankáře a pokusit se hrát přesilou hru. Poměrně časté vyloučení domácích hráčů, hrálo ku prospěchu soupeře.
Litická obrana ale opět ukázala svou sílu, své zkušenosti a cit pro hru a nedala protihráčům příliš možností k vyrovnání. Ba naopak. Po rychlém přesunu hry, překonání soupeřů se do prázdné branky trefil Adam Linhard.  A poslední třešničkou na dortu byl vybojovaný roh o jehož proměnění se opět postaral Eduard Gerlický. Litický tým dokázal projít turnajem bez jediné porážky. Díky celkovému počtu 13 gólů za turnaj byli oceněni nejlepší střelci turnaje: Reinhard Nicklas a Gerlický Eduard oba dali 5 branek. Další individuální cenou pro náš tým bylo ocenění pro nejlepšího brankáře, kterým se stal Tomáš Nečas. Jeho zachycení míče hokejkou za letu jistě vstoupí do litické historie. Nominován týmy, byl jako nejlepší hráč, kapitán Adam Uhlíř.

„Z 0:2 na 5:2 to dokáže jen velký tým. Oceňuji s jakým srdcem a zápalem do zápasu kluci šli, a nejen do finálového zápasu, ale do celého turnaje. Aby se povedl turnaj od začátku až do konce, to je prostě něco, co si všichni uložíme a budeme na tyto momenty vzpomínat. Hra. Emoce. Fanoušci. Organizace.  Byl to velký turnaj ve všech směrech. Byl to turnaj snů.“ hodnotí hlavní trenér Tomáš Levý.

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy