Slavia ženy: skončily na šestém místě

Turnaj EuroHockey Club Challenge I začal již ve čtvrtek. Díky, tomu, že se odhlásil jeden z týmů tak slávistické ženy odstartovaly své zápasy až v pátek.

První hrací den 

Sumchanka – Amsicora 6:1
Wettingen – Argentia 1:2

Druhý hrací den

Ginstrekte – Sumchanka 0:7

Druhý den odstartoval zápas litevský tým Šiauliai Ginstrekté s týmem z Ukrajiny MSC Sumchanka, kde druhý tým nepustil soupeře téměř k žádné šanci a zvítězil tak jednoznačně 7:0.

HC Rotweiss Wetting – SK Slavia Praha 0:1

Dalším a posledním zápasem dne byly naše ženy proti HC Rotweiss Wetting. Šešívané měly většinu času balónek pod kontrolou a snažily se tvořit akci za akcí. Také z toho vytěžily nespočet rohů, a tím myslím něco málo přes 8 kousků, bohužel však ani jeden neproměnily. Za to soupeř byl značně úspěšnější v útočné fázi, kdy z pár akcí vstřelil branku a následně dokázal jednobrankový náskok udržet až do konce utkání.

Třetí hrací den

Amsicora – Ginstrekte 3:2

Velmi vyhrocený zápas litevského a italského týmu rozhodovaly až poslední okamžiky. Italky byly lepší, nechaly se ale strhnout atmosférou zápasu. Po druhém gólu litevek se ještě strachovaly o výsledek, jelikož měly pouze jednogólový náskok. Nic se ale již nezměnilo a Amsicora zápas ovládla.

Argentia – SK Slavia 5:5

I přes velký tlak Slavie, se náš výběr do semifinálových zápasů nepodívá. Italky celých 60 minut jen doháněly skóre, bohužel ale úspěšně. V poslední čtvrtině srovnaly jen pár minut před koncem, skóre tak naposledy změnily na 5:5, to našim hráčkám zařídilo pouze dolní kříž.

Čtvrtý hrací den

SK Slavia Praha – Šiauliai Ginstrekte 3:5

V posledním zápase se ženy SK Slavia Praha utkaly v zápase o 5. místo s litevským týme Šiauliai Ginstrekte. V zápase měly více štěstí a a kuráže Litevky, které vyhrály nad domácím týme 5:3.

Turnaj hodnotí trenérka Karolína Kříženecká
„Chtěly jsme víc…chtěly jsme postoupit do vyšší divize evropského klubového poháru…nepovedlo se nám to. V pátek velká převaha v zápase s HC Rot-Weiss Wettingen a nakonec prohra 0:1 a dneska fantastických 5 gólů favoritu skupiny HC Argentia, ale konečný výsledek 5:5, což pro nás znamená, že i pro příští rok zůstaneme ve skupině EuroHockey Club Challenge I. Moc děkujeme všem za podporu, klubu SK Slavia Praha za organizaci turnaje a za péči o náš tým a všem dobrovolníkům za jejich čas a nadšení pomoci. Je skvělé, že můžeme hrát takové turnaje. Chceme být úspěšné…budeme makat dál.“

Celkové pořadí: 
  1. HC Argentia (ITA)
  2. HC Rotweiss Wettingen (SUI)
  3. KSC Sumchanka (UKR)
  4. SG Amsicora ASD (ITA)
  5. Šiauliai Ginstrekte ŠSG (LIT)
  6. SK Slavia Praha (CZE)

Kompletní výsledky naleznete zde.

 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy