HNZ: Pro League, FIH Awards, Hvězdová, extraliga, Levý, HME 2016

Další díl Hokeje na zemi je venku. Po premiéře v pátek 29. 10. se můžete na magazín podívat v reprízách na ČT sport v pondělí 1. 11. v 3:40 a ve čtvrtek 4. 11. v 8:35. Pořad je také kdykoliv k zhlédnutí na i-vysílání České televize: https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10552610198-hokej-na-zemi/

A co uvidíte?

  1. Dva měsíce po hrách v Tokiu už jsou olympijští šampioni zase v akci. Právě zápasy Belgičanů a Nizozemek zahájily třetí sezonu mezinárodní Pro League. A Rudí Ďáblové i Oranjes potvrdili, že jsou zlaté medaile z turnaje pod pěti kruhy v těch správných rukou.
  2. Kontroverze vzbudily výsledky výroční ankety FIH Awards, kterou v olympijském roce ovládli hráči a hráčky z Indie a trenéři, kteří vedli indickou reprezentaci mužů a žen. Jak k tomu došlo a jak na to reagovaly hvězdy světového hokeje? Proč nevyhrály zástupci nových olympijských vítězů, tedy Holanďanky a Belgičané?
  3. V Belgii odehrála dvě sezony i největší současná rakovnická hvězda – hvězda nejenom podle vyvdaného příjmení. S Klárou Hvězdovou, za svobodna Hanzlovou, jsme mimo jiné zavzpomínali i na její gól Španělkám na mistrovství Evropy v Amsterdamu, který každý měsíc vídáte v úvodní znělce Hokeje na zemi. Na natáčení se podílela i její dcera Amálka.
  4. Skončila podzimní část extraligy, pro hokejistky Bohemians neslavně, protože prohrály všechny zápasy včetně toho posledního s Hostivaří. Přesto jsou svěřenkyně Vojty Koláře plné optimismu. Proč?
  5. Šéftrenér Litic Tomáš Levý už přes dvacet let učí tělocvik na Základní škole Baarova. Založil tu kroužek pozemního hokeje a pro hru se zahnutou hokejkou a míčkem nadchl stovky dětí. Byli jsme se za ním podívat v kolébce novodobého litického úspěchu.
  6. V prosinci se v Nymburce uskuteční mistrovství Evropy v halovém hokeji juniorů. Doufáme, že nám turnaj přinese podobné emoce, jako třeba seniorský šampionát v Praze před pěti lety. Připomeňte si strhující závěr utkání Česko-Nizozemsko, ve kterém se rozhodovalo o tom, který z obou týmů postoupí do semifinále.

Dobou zábavu u Hokeje na zemi přejí

Michal Dimitrov a Martin Hoffmann

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy